Venstre gør en forskel

Venstre har i mere end 150 år kæmpet for at gøre en forskel for Danmark, for dig, for din familie, og for virksomhederne. Vi tager ansvaret, også når det er svært og kræver politisk mod.  

Venstre er et indflydelsesparti. Vi ønsker at være med til at tage ansvaret og forme Danmark. Derfor rækker vi ud efter indflydelsen, når muligheden er der, og selvom vi har fået nye partnere, så er vores mål det samme: Vi vil forbedre samfundet, så vores kommende generationer kan vokse op i et endnu bedre Danmark. Kort sagt: Vi vil gøre en forskel. Det er Venstres DNA.

Folketingsvalget gav de røde partier 90 mandater. Dermed kunne det røde flertal fortsætte, hvor de slap med socialistisk politik og skattestigninger til danskerne.

Venstre vil det anderledes. Derfor søgte vi indflydelsen, så vi kan gøre en forskel for danskerne.

Vi gør en forskel, når vi nu vælger at investere massivt i at styrke både den grønne omstilling og det danske forsvar.  

Vi gør en forskel, når klimaambitioner nu føres ud i livet med handling.

Vi gør en forskel for kræftpatienter og deres pårørende med den største investering i kræftbehandling nogensinde.

Vi gør en forskel, når vi endelig investerer i vores psykiatri.

Vi gør en forskel, når det bliver lettere for virksomhederne at skaffe den nye elektriker, ingeniør eller rengøringsmedarbejder.  

Vi gør en forskel, fordi det nu bliver lettere for kommunerne at finde den nye dygtige medarbejder til plejehjemmet eller børnehaven.  

Vi gør en forskel, fordi vi både sænker skatterne for helt almindelige mennesker og for de familieejede virksomheder, der i generationer har tjent Danmark.

At komme hertil har betydet, at vi til tider har måtte indgå kompromisser.

Har vi fået alt det, som vi gik til valg på? Endte vi med at samarbejde med dem, vi forventede?  

Nej, det gjorde vi ikke.

Til gengæld står vi med en ambitiøs plan for Danmark, der er markant bedre end det røde alternativ og som er fyldt med Venstres politik, der vil skabe en bedre fremtid for dig og dine nære og kære.  

For i Venstre vil vi gøre en forskel. Og det er vi i fuld gang med:  

 

Vi gør en forskel

Et bedre danmark for dig og din familie
Vi fører en ansvarlig økonomisk politik med ambitiøse reformer, der gør Danmark rigere og sikrer, at vi har penge til skattelettelser, grøn omstilling og investeringer i velfærd og forsvar.
Vi gør det lettere at finde din næste kollega
Alt for mange virksomheder må sige nej til ordrer, fordi de mangler skarpe hoveder og hænder. Vi har gjort det nemmere for vores dygtige virksomheder at tiltrække den nødvendige kvalificerede arbejdskraft fra hele verden. 
Vi investerer i vores forsvar for at beskytte Danmark og værne om vores frihed
Vi har sikret, at de nødvendige investeringer i Forsvaret er fremrykket, så vi hurtigere kan sikre sikkerhed og stabilitet i Europa, og at Danmark endelig lever op til vores NATO-forpligtelse. 
Vi sikrer kortere ventelister, når kroppen eller sjælen gør ondt 
Vi har sikret en akutplan, der bl.a. ved at øge brugen af privathospitaler vil nedbringe ventelisterne og sikre, at flere kan få den nødvendige behandling i tide.
Vi genopretter retfærdigheden og trygheden for danskere fanget på lange ventelister i vores domstole
Vi bekæmper de meget lange ventelister ved vores domstole, der fanger mange danskere i retsvæsenet. Vi har afsat flere hundrede millioner for at bekæmpe de meget lange ventetider. Vi sikrer retfærdigheden og trygheden for danskerne.
Danmark støtter Ukraines kamp for frihed mod Putins rædselsregime 
Vi har lavet en ny Ukraine-fond og sendt en lang række markante donationer til Ukraines frihedskamp - senest 19 danske F16-fly. For Ukraines kamp for frihed er også Danmarks kamp for frihed.
Vi tager ansvar for at løse klimakrisen 
Vi har vist vejen til at opnå 2025-klimamålet og sørger for meget mere grøn og billig energi i stikkontakten. Vi vil sikre en ansvarlig grøn omstilling, så vores børn og børnebørn får en god fremtid.
Vi giver psykiatrien et tiltrængt løft
Vi skal hjælpe dem, for hvem hele verden ramler, og der er alvorligt brug for hjælp, fordi ens psyke er knækket. Når man har ondt i sjælen, fortjener man også en værdig behandling.
Minkavlere og deres familier får mulighed for erstatning markant hurtigere
Vi har sikret, at de tidligere minkavlere og deres familier nu markant hurtigere får udbetalt deres erstatninger, så de kan komme videre med deres liv. Dermed sikrer vi en værdig afslutning på et uværdigt forløb.
Vores unge kan frit vælge det rigtige gymnasie for dem selv
Vi har sikret, at der er et frit gymnasievalg, så kommende gymnasieelever ikke længere skal frygte, at det er deres forældres indkomst, der vil tvinge dem langt væk fra deres nærområde og venner.
Som pensionist bliver du ikke længere straffet for at yde en ekstra indsats
Danske folkepensionister på arbejdsmarkedet kan fremover arbejde så meget, som de ønsker uden at frygte for at miste noget af folkepensionen.
Vi investerer i vores erhvervsliv og vores iværksættere
Vi skal leve af fremtidens grønne løsninger, derfor skal Danmark være verdens bedste land at drive virksomhed i. Vi har investeret yderligere i at beholde fremtidens danske iværksættere i Danmark. 
Vi har skabt større tryghed for danskere med mindre landejendomme 
Vi har sikret, at det nye boligskattesystem bedre tager højde for de danskere, der bor i mindre landejendomme og naturejendomme, så de får en større økonomisk tryghed.
Det skal være lettere at bo, uddanne sig og transportere sig på landet
Vi har afsat penge til at forbedre forholdene for danskere i landdistrikterne.
Skattelettelse til danskere, der bor på landet og pendler til og fra arbejde
Med regeringens finanslovsforslag er der afsat midler til at løfte kørselsfradraget for danskere bosat i yderkommuner. 
Det fulde landevejsprincip
Venstre har længe kæmpet for at indføre det fulde landevejsprincip, så det ikke er dyrere at transportere sig til søs til de små øer end at transportere sig til lands. Det lykkes vi nu med.

 

Og vi vil endnu mere

Vi vil sænke skatterne
Det skal kunne betale sig at arbejde, og derfor vil vi halvere topskatten for 250.000 danskere, så folk får lov at beholde flere af deres egne penge.
Du skal ikke straffes for at efterlade din virksomhed til den næste generation
Man skal ikke straffes for at lade sin virksomhed gå i arv. Derfor vil vi sikre, at skatten på generationsskifte bliver sænket.
Du skal bestemme mere selv
Det skal være op til den enkelte ældre borger, om hjemmehjælperen skal købe ind, lave mad, hjælpe med et bad eller sludre. Det vil vi give mulighed for. Derfor vil vi gennemføre en omfattende frisættelse af den offentlige sektor, der skal sikre, at du får bedre mulighed for at bestemme mere selv. 
Flere skal i arbejde
I dag efterlader vi for mange på en offentlig ydelse, og hvis vi skal give flere mulighed for at blive en del af arbejdsfællesskabet, så skal vi lave vores beskæftigelsessystem om: Vi skal sikre, at det skal kunne betale sig at arbejde. Vi skal sikre, at det bliver nemmere at finde sig et arbejde. Og vi skal gøre det mere simpelt for både dig og for de ansatte i kommunerne og i A-kasserne at administrere.
Du skal nemmere kunne opfylde din drøm om at eje dit eget hjem
Langt størstedelen af danskerne ønsker at eje sit eget hjem, og det har vi en forpligtelse til at hjælpe med. Vi vil arbejde for at gøre det nemmere at eje sit næste hjem.

 

Og der er meget mere på vej. 

Vi håber, at du vil være med i Venstre, så vi sammen kan gøre en endnu større forskel - for dig og for dine børn. 

 

Video

Sådan gør Venstre en forskel

Se eller læs Morten Dahlins tale fra Folketingets afslutningsdebat den 31. maj 2023.

Se talen
Den Blå Café

Kom tættere på Venstre

I Den Blå Café kan du - uforpligtende og gratis - deltage i spændende online-møder med Venstres politikere og ministre, og du kan komme helt tæt på, når vi gør en forskel for Danmark.

Tilmeld dig her