Økonomi og vækst

Største lempelse af personskatterne i 10 år: Næsten 11 mia. kroner i skattelettelser til danskerne

Af Stephanie Lose, økonomiminister og Hans Andersen, skatteordfører

14. december 2023 kl. 14:19

Regeringen har i dag med flere af de blå partier landet en aftale om en ambitiøs skattereform. Det betyder blandt andet, at over 3 mio. arbejdende danskere får en skattelettelse, at 280.000 personer får halveret topskatten, og at arveafgiften sænkes.

Venstre gik til valg på løftet om at give skattelettelser til danskere i arbejde. Det gjorde vi, fordi vi mener, at danskerne fortjener at beholde flere af deres egne penge. Og fordi vi ønsker at gøre det mere attraktivt at arbejde for alle de danskere, der yder en indsats.

I dag bliver det løfte til virkelighed.

Regeringen har sammen med Danmarksdemokraterne, Konservative, Radikale og Nye Borgerlige i dag aftalt en personskattereform, som samlet set letter skatterne for næsten 11 mia. kr. – og aftalen er dermed den største lettelse af personskatten i 10 år.

Der er ingen tvivl om, at skattereformen er et stort resultat for Venstre, som vi er meget stolte af. Og så viser det med al tydelighed, hvorfor Venstre har valgt at tage ansvar i regeringen – nemlig for at få skabt solide borgerlige resultater, som er med til at skabe øget tryghed om danskernes økonomi.

Skattereformen leverer på det, vi har aftalt i regeringsgrundlaget – bl.a. højere beskæftigelsesfradrag og markante lettelser af topskatten. Og så indeholder aftalen nye ting, som partierne bag aftalen har bragt til bordet, og som gør det mere attraktivt at arbejde. I alt leverer den nye skattereform over 5.300 personer i øget arbejdsudbud. Og det er der brug for både i vores virksomheder og i vores velfærd, som mange steder har mangel på medarbejdere.

Der skal lyde en stor tak til partierne, der har været med til at tage ansvar for en ny skattereform. Vores borgerlige kolleger, der er med i aftalen, har bragt gode forslag til bordet, og derfor sikrer skattereformen også lavere arveafgift og skattelettelser til danske seniorer, så det bliver mere attraktivt for dem at arbejde. Det er gode, borgerlige bidrag, som de øvrige blå aftalepartier har bragt ind i forhandlingerne, og som vi i Venstre bakker fuldt og helt op om.

Tak for en god aftale, som samlet set leverer markante skattelettelser til danskere i arbejde, så vi sikrer, at det bedre kan betale sig at arbejde. Vi ser frem til mere konstruktivt samarbejde, hvor vi kan trække Danmark i en borgerlig retning.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste