Økonomi og vækst

Iværksætterpakke sikrer skattelettelser og bedre forhold til iværksætterne

21. juni 2024 kl. 14:34

Regeringen og en række partier klar med iværksætterpakke til 1,2 mia. kr., som skal gøre det nemmere og bedre at vokse sin virksomhed stor i Danmark.

Det er nu lykkedes regeringen sammen Konservative, Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre at lande en iværksætterpakke, der tager fat om nældens rod, når det kommer til danske iværksætteres største udfordringer.

For selvom det er relativt let at starte virksomhed i Danmark, så det er en udfordring at vokse sig stor. Men iværksætterpakken adresserer netop de udfordringer, iværksætterne står med.

Det drejer sig især om at tiltrække og fastholde talent, ligesom vi gør det nemmere at skaffe kapital. Samtidig fjerner vi en lang række af de torne, der har gjort livet surt for iværksætterne.

Det drejer sig f.eks. om ”fantomskatten”, ligesom vi afskaffer iværksætterskatten, som er skatten på unoterede porteføljeaktier.

Oprindeligt var der i regeringsgrundlaget afsat 300 mio. kr. til en ny iværksætterstrategi. Regeringen er endt med at finde 1,2 mia. kr. til området, hvoraf 800 mio. kr. går til skattelettelser.

Som nævnt skal det være nemmere at tiltrække og holde på talenter, så forbedrer vi bl.a. ordningen for medarbejderaktier, ligesom vi gør forskerskatteordningen mere tilgængelig for de talenter, der kommer til danske virksomheder fra udlandet.

Virksomhederne har som nævnt også brug for nemmere adgang til kapital. Derfor gør vi det nemmere at crowdfunde for unge virksomheder, ligesom vi hæver grænsen for at betale den højeste aktieavanceskat.

Dertil sikrer vi med iværksætterpakken også, at beskatningen af at overdrage en virksomhed til sine medarbejdere bliver lige så gunstig, som når en virksomhed overdrages til den nære familie.

Vi forbedrer også aktiesparekontoen ved at forhøje indbetalingsloftet til 160.000 kr.

Læs hele aftalen her, og læs mere om regeringens udspil her.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste