Sundhed og velfærd

Venstre i regering tager ansvar: Ny sundhedsaftale styrker sundhedsvæsenet og nedbringer ventetiderne

Sundheds- og indenrigsminister Sophie Løhde flankeret af Venstres næstformand og formand for Region Syd Stephanie Lose og formanden for Danske Regioner Anders Kühnau (S). Foto: Thomas Schønning

23. februar 2023 kl. 13:28

Venstres indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde og Venstres næstformand Stephanie Lose præsenterede i dag sammen med formanden for Danske Regioner den nye akutplan for sundhedsvæsenet, som blandt andet skal nedbringe ventetiderne, styrke akutmodtagelserne og i det hele taget løfte aktiviteten og produktiviteten på landets sygehuse.

Det var en aftale med massive Venstre-aftryk, som regeringen sammen med Danske Regioner i dag præsenterede. Aftalen om en akutpakke skal løse nogle af de aktuelle udfordringer i sundhedsvæsenet, som lige nu går ud over både patienter og sundhedspersonale.

Med aftalen tilføres der akut 2 milliarder kroner til sundhedsvæsenet, som blandt andet skal medvirke til at nedbringe ventetiderne for patienterne og gøre det lettere at skaffe flere dygtige kolleger til vores hårdt pressede sundhedspersonale.

Flere elementer i aftalen er politiske tiltag, som Venstre tidligere har foreslået. Og det glæder Sophie Løhde, at det nu bliver til virkelighed.

Dagens aftale beviser for mig, at det lønner sig at tage ansvar. Med aftalen letter vi presset på sundhedspersonalet og sikrer en hurtigere behandling til de patienter, der står på venteliste. Med andre ord, så laver vi initiativer, som i den sidste ende sætter patientens behov i centrum. Det er klassisk liberal sundhedspolitik”, siger hun.

Med aftalen følger også en robustgørelse af landets akutmodtagelser, ligesom der tages en stribe initiativer til at styrke rekruttering og fastholdelse på sygehusene og sikre mere tid til patienterne.

Og det er noget, der glæder Venstres næstformand og regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose.

Det skal være trygt at være patient i Danmark. Derfor er jeg glad for, at dagens aftale sætter fokus på, hvordan vi sikrer dygtige medarbejdere omkring patienterne, eksempelvis gennem brug af flere faggrupper, mere fair fordeling af vagtarbejdet og fokus på det patientnære arbejde. Samtidig skal vi sammen med kommunerne styrke det samarbejde, der skal forebygge unødige indlæggelser og genindlæggelser. Det vil kunne lette presset på akutmodtagelserne”, siger hun.

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste