Landdistrikter

Det skal være lettere at bo, leve, transportere og uddanne sig i hele landet

Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre, vicestatsminister og økonomiminister

Af Jakob Ellemann-Jensen

28. august 2023 kl. 12:16

Det skal være lettere at bo, leve, transportere og uddanne sig i hele landet. Så kort kan det siges. Det har vi længe ment i Venstre, og det var også noget, vi gik til valg på. Nu leverer vi på det.

Regeringen vil i det kommende finanslovsforslag øge kørselsfradraget med 100 mio. kr. årligt i yderkommunerne.    

Dermed foreslår regeringen skattelettelser til danskere, der pendler til og fra arbejde, og som bor i vores landdistrikter. Det skal bidrage til, at det i endnu højere grad kan betale sig at arbejde.  

Derudover foreslår vi at indføre det fulde landevejsprincip på tværs af hele Danmark. Dermed gør vi det billigere at transportere sig til og fra vores dejlige småøer, så vi kan sikre en god sammenhæng med vores mange øsamfund.

Det er to initiativer, vi kan være stolte af, som er med til at styrke vores landdistrikter. Og det kommer oveni i de forslag, vi allerede har været ude med, hvor vi vil afsætte midler til bl.a. et helt nyt landdistriktsudspil. Jeg glæder mig til, vi skal drøfte forslagene med resten af Folketingets partier.  

Med finansloven for 2023 leverede vi en 1 mia. kr. stor skattelettelse til dansk erhvervsliv. Nu er vi klar til at give skattelettelser til danskere i arbejde i landdistrikterne. Og senere i år vil vi præsentere regeringens skattereform, hvor vi vil sænke skatten på arbejde markant.  

 

Jakob Ellemann-Jensen

Hovedbestyrelsesmedlem

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste