Arbejdsmarked

Venstre-sejr: Folkepensionister slipper for modregning

Venstres beskæftigelsesordfører Christoffer Aagaard Melson

8. februar 2023 kl. 15:02

Venstre har længe kæmpet for at sikre, at folkepensionister, der yder en ekstra indsats på arbejdsmarkedet, ikke også bliver modregnet i deres folkepension. I dag tages første skridt i den retning.

For tusindvis af pensionister vil der i fremtiden være en ekstra genvist ved at tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet. For med et nyt lovforslag vil regeringen afskaffe den modregning, der hidtil har været i folkepensionen som følge af arbejdsindtægt. 

Det glæder Venstres beskæftigelsesordfører Christoffer Aagaard Melson.

"Mange seniorer har et stort ønske om at bidrage med lidt flere arbejdstimer, efter de er gået pension. Derfor glæder det mig meget, at vi i dag kan sige til de seniorer, at de i fremtiden ikke vil blive modregnet i deres pension, hvis de vælger at tage en ekstra tørn", siger Christoffer Aagaard Melson.

Lovforslaget kommer til at gælde med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år, når det vedtages til foråret. 

Og udover at være en gevinst for den enkelte folkepensionist, så øger det også arbejdsudbuddet med 1000 ekstra sæt hænder til et presset arbejdsmarked. 

"Det er en klokkeklar mærkesag for Venstre, at så mange som muligt går på arbejde i Danmark. Derfor er det glædelige ved den her aftale, at vi både sikrer flere hænder på arbejdsmarkedet, samtidig med, at de folkepensionister der vil yde en ekstra indsats, nu også bliver belønnet for det", afslutter Christoffer Aagaard Melson. 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste