2022-: Venstre gør en forskel

Stephanie Lose og Troels Lund Poulsen

En historisk afstemning

I juni 2022 er Danmark vidne til en historisk afstemning om landets EU-forsvarsforbehold, som har været gældende siden 1993. Ukraines frihedskamp ændrer verden, og med det nationale kompromis sikrer Venstre sammen med andre ansvarlige partier, at Danmark lever op til sin NATO-forpligtelse med investeringer i Forsvaret og en folkeafstemning om at afskaffe vores forsvarsforbehold til EU.

I valgkampen for at afskaffe forsvarsforbeholdet spiller Venstre en afgørende rolle. Med Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, i spidsen vinder ja-siden afstemningen om forsvarsforbeholdet. En overbevisende sejr og et historisk stort ja fra to tredjedele af danskerne giver Danmark muligheden for at træde ind i et bedre, tættere og stærkere samarbejde på forsvarsområdet i Europa.

For som Jakob Ellemann-Jensen sagde på valgaftenen, er det vigtigt, at vi træder ind i fællesskabet på udenrigs- og forsvarsområdet i EU og tager et større medansvar for vores allieredes og vores egen sikkerhed: “If you can’t beat them, join them.”


Venstre gør en forskel

Folketingsvalget i 2022 giver de røde partier 90 mandater. Herefter står Venstre overfor valget, om hvorvidt de røde fortsat skal sætte retningen for Danmark, eller om Venstre skal træde til og tage ansvar for Danmarks fremtid med klare borgerligt-liberale resultater?

Venstre vælger at gå i regering, for det har altid været i Venstres DNA at tage ansvar og flytte Danmark i en borgerlig-liberal retning skridt for skridt.

Venstre i regering arbejder for at give mere selvbestemmelse og ansvar tilbage til danskerne ved at sikre borgerlige resultater i regeringssamarbejdet. Venstres resultater i regering er mange, lige fra de største skattelettelser til danskerne i 10 år, en stor grøn trepartsaftale til gavn for dansk landbrug, natur og miljø, et styrket forsvar, en markant frisættelse af folkeskolen og ældreplejen til en styrket kernevelfærd med bekæmpelse af ventelister på sundhedsområdet og et tiltrængt løft af psykiatrien.

Det er i sidste ende det, som det handler om for Venstre: At gøre en forskel.


Nyt makkerskab i front for Venstre

Jakob Ellemann-Jensen træder ud af dansk politik i 2023, og på landsmødet i november samme år vælges Troels Lund Poulsen som ny formand. Sammen med Stephanie Lose som næstformand udgør de et stærkt makkerskab, der skal føre Venstre sikkert videre ved levering af borgerlige resultater, der giver mere ansvar tilbage til danskerne.


Et stærkt Danmark i et sikkert Europa

Til Europa-Parlamentsvalget i 2024 går Venstre til valg på at sikre et stærkt Danmark i et sikkert Europa. Venstre vil fortsat være en ansvarlig og erfaren stemme i EU, der arbejder for at styrke Danmarks forsvar og sikre økonomisk vækst i hele Europa. I en svær tid for Venstre med lave forventninger til partiet overgår Venstre dystre meningsmålinger og bliver det klart største borgerlige parti til Europa-Parlamentsvalget i 2024.

Med to mandater til Bruxelles markerer Venstre endnu engang, at partiet har en stærk stemme i dansk og europæisk politik. Fra Venstres spidskandidat, Morten Løkkegaard, lød et “Vi gjorde det!” på valgaftenen, og med dét kom en fornyet tro på, at nye, lysere tider står for døren for Venstre.