Venstre

Troels Lund Poulsen er nu valgt som ny formand for Venstre

18. november 2023 kl. 13:25

Der var stående bifald fra de rekordmange fremmødte, da det lørdag formiddag stod klart, at Troels Lund Poulsen af Venstres landsmøde blev valgt som ny formand for partiet.

Det var en stolt, rørt og ydmyg nyvalgt formand, der – kort efter valgresultatet stod klart – kunne gå på scenen og lade sig overøse af det larmende bifald.

”I har nu vist mig en meget stor tillid ved at lade mig stå i spidsen for Venstre. En tillid, som jeg skal gøre mit bedste for at leve op til,” lød det fra den nyudklækkede formand.

I sin tale gjorde Troels det bl.a. klart, at Venstre vil investere langt mere i de danske daginstitutioner og skoler, der alt for ofte ikke lever op til de fysiske rammer, som man kan forvente. Ligeledes slog han også et slag for, at borgere, der bor på landets plejehjem skal have langt større muligheder for at tilrettelægge deres hverdag, som de ønsker.

Lige nu er vores parti udfordret. Og der findes ikke en magisk løsning, som vi lige kan hive op af hatten. I stedet skal vi vise danskerne, gennem resultater, stabilitet og hårdt arbejde, at de kan være trygge ved at give Venstre deres stemme. 
Troels Lund Poulsen, Formand

47-årige Troels Lund Poulsen var eneste kandidat til posten, der blev ledig, da Jakob Ellemann-Jensen i oktober trak sig som formand. I sin tale takkede den nyvalgte formand partiets organisationsfolk og mange frivillige i Venstre, og han lovede, at han i sin nye rolle vil gøre sit ypperste for, at partiet kan vokse sig større.

”Lige nu er vores parti udfordret. Og der findes ikke en magisk løsning, som vi lige kan hive op af hatten. I stedet skal vi vise danskerne, gennem resultater, stabilitet og hårdt arbejde, at de kan være trygge ved at give Venstre deres stemme.”

”Det tror jeg også, vi kan lykkes med. Men det kommer til at tage tid. Og det kommer til at kræve en ekstraordinær indsats fra alle os her i salen i dag.  Det er jeg klar til. I kan regne med mig – og jeg regner også med jer,” sagde Troels Lund Poulsen til stor applaus fra den propfyldte sal.

I sin første formandstale havde Troels Lund Poulsen valgt at inddrage næstformand Stephanie Lose, og de to understregede blandt andet, at de to fremover vil udgøre et politisk makkerpar, der vil kunne genrejse Venstre.

Kort inden Troels Lund Poulsen var blevet valgt, havde den afgående formand, Jakob Ellemann-Jensen, taget sin afsked og sagt tak for mange gode år i Venstre.

Fra scenen takkede Jakob Ellemann-Jensen de mange frivillige såvel som ansatte i Venstre for mange gode stunder i partiet, og han lovede, at han ville forblive en del af Venstre, selvom han nu har forladt politik.

”Tak til alle. For det hele (…) Nu er det tid til, at jeg skal videre. Men Venstre vil altid være mit hjem,” lød det rørende farvel fra Jakob Ellemann-Jensen.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste