Folkeskole og uddannelse

Til kamp mod mobning

Alle børn fortjener en god start på livet og en tryg skolegang uden mobning. Men sådan er virkeligheden desværre ikke. 

Derfor har regeringen i dag præsenteret en ny aktionsplan mod mobning. Den skal sikre, at mobning både forebygges og bekæmpes bedst muligt.  
 
Og skal det lykkes, er det helt afgørende, at de voksne går forrest. Både forældre, lærere og pædagoger skal påtage sig et ansvar, engagere sig i kampen mod mobning og gøre deres pligt for at sikre, at alle børn trives og bliver en del af fællesskabet. Det er ikke godt nok, når den seneste trivselsundersøgelse viser, at hvert femte barn bliver mobbet.  
 
Den nye aktionsplan er udarbejdet i samarbejde med Børns Vilkår, Børnerådet og Red Barnet, og den kommer med en række konkrete anbefalinger til, hvordan mobning kan bekæmpes. Vi vil blandt andet etablere en ny klageadgang, så de børn, som forgæves har forsøgt at råbe de ansvarlige voksne op, nu har et sted at gå hen og blive hørt - og et ansvar kan blive placeret.
 
Ingen børn skal gå i skole eller børnehave ensomme, angste og med følelsen af at være sat uden for fællesskabet. Vi ved, at systematisk mobning kan have store sociale og psykiske konsekvenser. Og med den digitale revolution er mulighederne for at terrorisere andre med systematisk mobning desværre kun blevet større. Og det er behovet for handling også.