Økonomi og vækst

Udspil: Kommuner skal have lov at sætte gang i køreklare projekter

25. marts 2020 kl. 08:43

Danmark står midt i en krise med to store udfordringer – den ene handler om vores sundhed. Den anden handler om økonomi og danske arbejdspladser. Og Venstre vil gøre alt, hvad vi kan, for at vi ikke kun kommer gennem krisen, men også kommer godt videre.

Her spiller vores kommuner en vigtig rolle. Mange borgmestre og byråd er allerede i fuld gang med at hjælpe det lokale erhvervsliv til at klare sig gennem krisen ved at holde hånden under de mange private arbejdspladser. Men vi kan gøre mere.
 
Lige nu er bremsen blevet trukket, og mange ting er sat i stå. Mange er sendt hjem, og ordrebøgerne bliver ikke fyldt op. Fra Christiansborgs side har vi lavet hjælpepakker. Men nu foreslår vi at give kommunerne endnu flere redskaber. 
 
Først og fremmest vil vi give mere rum til, at kommunerne kan sætte gang i de gode anlægsprojekter, som de har liggende i skuffen. Det er ikke nu, anlægslofter og udbudsregler skal sætte en stopper for energirenoveringer af skoler og daginstitutioner, der alligevel står tomme, eller reparationer af veje, der trænger.
 
Konkret foreslår Venstre en midlertidig lempelse af det kommunale anlægsloft og en øget fleksibilitet i offentlige udbud og opgaveindkøb.
 
På kommunalt niveau opfordrer vi samtidig at fremrykke betalinger til private leverandører eller holde genbrugspladserne åbne for erhvervslivet. 
 
Det vil medvirke til at styrke vores erhvervsliv lokalt i en svær tid. Mange kommuner er allerede godt i gang. Men flere skal med. Derfor lyder vores opfordring til, at vi alle sammen, hvad enten det er i staten, regionen eller kommunen, viser, at vi er parate til at holde hånden under danske arbejdspladser.
 
I Venstre er vi klar.  

NYHEDSBREV FRA VENSTRE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste