Venstre

Strøtanker fra havestolen om folketingsvalg

Her på Kr. himmelfartsdag kan vi alle gå lidt ned i tempo, sætte os med en kop kaffe i havestolen og gøre status over valgkampen.

Her kan vi så sidde og glæde os til den sidste top-duel 2. juni. Så vi igen kan høre Mette F. afbryde og erobre taletiden med alenlange historier om mælkebøttelege i skoletiden. Man aner konturerne af fire laaange år, hvis rød blok vinder…
 
Men hvad har vi så lært af de tre uger, der er gået?

Er vi blevet klogere på socialdemokraterne og deres projekt? Jovist, de vil straffe dem, der sender børn i friskoler, og de vil dynge danskere og dansk erhvervsliv til med nye skatter. Intet nyt fra den front - S har jo en nærmest historisk evne til bare at bruge penge og plukke flere op af danskernes pung.
 
Mens man holder om den varme kop, er der måske en eftertanke, der melder sig i forhold til Enhedslisten, SF og Alternativet ... Har folk mon forstået, at Pernille Skippers Enhedsliste ikke er S-light, men et yderligtgående parti? Og at Elbæk & Co's crazy ideer rent faktisk er ... crazy!

Mon det er sunket ind?

Hidtil har pressen været tavs om det faktum, at enhver statsminister tager farve af den politik, det parlamentariske flertal kræver gennemført. Kan Mette Frederiksen som den første statsminister trodse den politiske tyngdekraft? Med stift blik rækker man ud efter termokanden ...
 
Her i havestolen kan man sidde og tænke over røde forslag, der vil gøre det dyrere at være dansker. Listen er alenlang, og selv om de røde vil sætte skatterne op, har de faktisk langt flere dyre forslag, end de har foreslået skattestigninger. Den gode Sass må slå hul i kassen.
 
Mette Frederiksen mangler reelt at blive konfronteret. Hun messer bredt samarbejde. Men det er vælgerbedrag at hævde, at man kan komme til magten på rød bloks stemmer for så at regere blåt.
 
Der er nu en uge tilbage af valgkampen, og det nytter ikke at blive i havestolen. Så sæt koppen, og kom ud og kæmp sammen med alle de andre, der har forvandlet fridagen til en kampagnedag!