Økonomi og vækst

Opfordring til statsministeren: Indkald til forhandlinger om lønkompensation

14. marts 2020 kl. 16:13

Danmark står i en alvorlig og ekstraordinær situation, som udvikler sig time for time. Corona-virussen har på kort tid spredt sig meget hurtigt. Derfor har Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, netop i dag sendt et brev til statsminister Mette Frederiksen.

I brevet gentager Jakob Ellemann-Jensen Venstres forsikring om, at Venstre naturligvis er klar til fortsat at tage ansvar for at medvirke til at håndtere corona-smitten, og at der er behov for hurtig handling, hvis vi skal afbøde de værste konsekvenser for de rigtig mange privatansatte danskere, der frygter at få en fyreseddel i hånden den kommende tid, hvor kunder udebliver, og ordrebøger tømmes. Det gælder ikke mindst for de tusindvis, der hver dag går på arbejde i små og mellemstore virksomheder eller er selvstændige - de vil i mange tilfælde blive hårdest ramt.
 
Venstre opfordrer på den baggrund regeringen til at indkalde til forhandlinger om lønkompensation, der kan være med til at give landets privatansatte en grad af den sikkerhed, som de offentligt ansatte har. Og det bør ske allerede i dag. Det er vigtigt, at landets virksomheder så hurtigt som muligt – og meget gerne inden mandag morgen – ved, hvad de kan regne med.
 
Ingen kender længden eller dybden af den krise, Danmark står over for, men det er klart, at der kommer til at være store og svære beslutninger, der skal træffes, når den akutte fare mod danskernes sundhed er håndteret. Det drejer sig bl.a. om danskernes job, økonomisk genopretning, og håndtering af både udskudte behandlinger, undersøgelser og operationer og det overarbejde, som landets dygtige sundhedspersonale oparbejder, mens de arbejder på højtryk for at passe på os.
 
Regeringen er lige nu under et voldsomt arbejdspres, men Venstre er klar til at drøfte alle de spørgsmål, der opstår som følge af håndteringen af Corona-epidemien og medvirker gerne til at træffe de beslutninger, der er nødvendige, hvis Danmark ikke kun skal skånsomt igennem Corona-epidemien, men også godt videre.
 
Det er nu, vi skal vise, hvad Danmark kan. 

NYHEDSBREV FRA VENSTRE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste