Venstre

Natteravnene får Venstres frihedspris

Venstres Frihedspris 2018 går til Natteravnene

Venstres frihedspris går i år til Natteravnene for deres mangeårige indsats med at sikre tryghed og drage omsorg for børn og unge i nattelivet.

På Venstres Landsmøde i Herning har den frivillige organisation Natteravnene modtaget Venstres Frihedspris for deres arbejde med at sikre, at børn og unge i udsatte situationer i nattelivet får den støtte og tryghed, de har brug for.

Frihedsprisen uddeles hvert år på Venstres Landsmøde og går til en organisation eller ildsjæl, som har gjort en ganske særlig indsats for den personlige frihed.

”Natteravnene blev udklækket i 1998, og siden har tusinder af frivillige brugt timer på at sikre trivslen for børn og unge i det offentlige rum – især dem, som er i en udsat position,” udtaler Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, og tilføjer:

”Det er ildsjæle, som i kraft af deres eget fællesskab evner at styrke fællesskabet for os andre. Og de løfter en social opgave, samtidig med at de tager medansvar for udviklingen i deres lokalområde.”

Natteravnene er en frivillig organisation, der siden 1998 har støttet og observeret unge i udsatte positioner i nattelivet. I deres karakteristiske gule jakker agerer Natteravnene forældrenes forlængede arm til deres børn, når de er ude om aftenen – eksempelvis på ungdomsklubber eller diskoteker.

Natteravnene arbejder uafhængigt af partipolitiske interesser og rummer også frivillige med handicap og nedsat arbejdsevne.

Skulpturen, Natteravnene fik overrakt, hedder Fire Circle.