Venstre

Corona: Dispensation i forbindelse med Venstre-generalforsamlinger

13. marts 2020 kl. 13:54

Venstres ledelse og Venstres Forretningsudvalg har besluttet at foretage en række organisatoriske foranstaltninger, i forbindelse med udbruddet af Corona-virus.

Alle kommuneforeningsformænd, regionsformænd, kredsbestyrelsesformænd og vælgerforeningsformænd er blevet orienteret om en vedtagelse, der betyder, at §50 i Venstres vedtægter giver Forretningsudvalget mulighed for at give dispensation fra vedtægterne ved motiveret ansøgning.

Forretningsudvalget har således vedtaget dispensation af §13, således at alle ikke-afholdte generalforsamlinger i kommuneforeningerne kan og bør udskydes.

Der er også dispenseret fra §9, stk. 5 og §15, stk. 5, der handler om, at henholdsvis vælger- og kommuneforeninger, der allerede har afholdt generalforsamlinger, kan udskyde konstituering, som de ellers er pålagt at foretage inden tre uger.

Med Folketingets og myndighedernes tiltag vil det ikke være forsvarligt at afvikle generalforsamlinger, der ofte samler mange deltagere.

MØDER OG SAMLINGER AFLYST

Venstres Landsorganisation har også fået mandat til i den kommende tid efter behov at aflyse og udskyde møder og samlinger. Ledelsen vil løbende vurdere, om en række arrangementer kan gennemføres eller skal afvikles på et senere tidspunkt.

Venstre opfordrer alle i organisationen til at holde de fleste møder via telefon, skype eller anden digital tjeneste, så fysisk samvær begrænses.

Ansatte i Venstres Landsorganisation og på Christiansborg arbejder i videst muligt omfang hjemmefra i øjeblikket.

Folketingsgruppen bruger i videst muligt omfang telefonmøder til afvikling af gruppemøder m.m.

Når det gælder lokale møder og arrangementer, opfordrer Venstre alle til at holde sig orienteret via de lokale foreningers hjemmesider.

NYHEDSBREV FRA VENSTRE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste