Arbejdsmarked

Venstre ønsker lønkompensation til privatansatte

13. marts 2020 kl. 14:37

Danmark står midt i en meget alvorlig og ekstraordinær situation. Corona-virussen har på kort tid spredt sig meget hurtigt. Det vigtigste her og nu er danskernes sundhed.

Men det handler også om danske virksomheder og danske arbejdspladser, som lige nu er hårdt udfordret.
 
Rigtig mange danskere risikerer at stå uden arbejde i den kommende tid, hvis vi ikke gør mere. Det gælder ikke mindst dem, der arbejder i små og mellemstore virksomheder eller er selvstændige - de har ikke samme robusthed som de største virksomheder.

Derfor vil Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, opfordre regeringen til at indkalde til forhandlinger om lønkompensation til de privatansatte, der bliver berørt af krisen.  
 
Alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, er hjemsendt med fuld løn og arbejder hjemmefra i det omfang, det er muligt. Der er også mange privatansatte og små selvstændige, som er ramt og ikke kan gå på arbejde.
 
Vi kender hverken omfanget eller dybden af den krise, som vi står over for, men det er tydeligt, at der allerede nu er behov for at gøre mere. Og det må være rimeligt at give de privatansatte og de selvstændige, der bliver ramt hårdt af Corona-epidemien, lidt mere af den sikkerhed, som vi i en meget usikker situation giver de offentligt ansatte.

Det kan man gøre med lønkompensation, som f.eks. også Dansk Metal og arbejdsgiverne har foreslået.
 
Det bliver naturligvis dyrt, men alternativet vil være langt dyrere, hvis vi ikke får gjort mere for at undgå en bølge af fyringer og konkurser.

NYHEDSBREV FRA VENSTRE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste