Arbejdsmarked

Vi skal give tvillingeforældre den bedst mulige start

Af Linea Søgaard-Lidell

2. maj 2023 kl. 11:35

Med den nye finanslov giver vi nu tvillingeforældre 26 ugers ekstra barsel – et resultat, Venstres ligestillingsordfører, Linea Søgaard-Lidell er virkelig glad for.

I sidste uge indgik Venstre og regeringen en finanslovsaftale sammen med SF, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti. Aftalen er ansvarligt finansieret i en tid, hvor inflationen stadig presser danske familier.  

Alligevel er der fundet plads til at gøre noget ekstra for nogle forældre, og det glæder Venstres ligestillingsordfører, Linea Søgaard-Lidell:  

”At få et barn er hårdt arbejde. At få to børn på en gang er dobbelt så hårdt arbejde. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi nu kan støtte tvillingeforældre med 26 ugers ekstra barsel.”

At få et barn er hårdt arbejde. At få to børn på en gang er dobbelt så hårdt arbejde. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi nu kan støtte tvillingeforældre med 26 ugers ekstra barsel. 
Linea Søgaard-Lidell, ligestillingsordfører

Mange småbørnsforældre kender til den sårbarhed, der er, når man lige er blevet forældre – og for tvillingeforældre gælder dette dobbelt. De får nu bedre mulighed for, at begge forældre kan bidrage til at klare det dobbelte arbejde i det første stykke tid efter fødslen.  

”At få tvillinger er jo helt fantastisk, men det er jo også bare en ekstra hård opgave for forældrene. Så det er dejligt at kunne hjælpe dem – og give dem den bedst mulige start på forældreskabet.”.  

Linea Søgaard-Lidell

Ligestillingsordfører

Økonomi og vækst

Bred og ansvarlig finanslovsaftale

Med et historisk bredt flertal har Venstre og regeringen mandag præsenteret en ansvarlig finanslovsaftale for 2023.

Læs mere

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste