Arbejdsmarked

Valgløfte indfriet: Nu letter vi adgangen til kvalificeret international arbejdskraft

Økonomiminister Troels Lund Poulsen

Af Troels Lund Poulsen

21. februar 2023 kl. 16:06

Manglen på hænder på det danske arbejdsmarked er stadig stor. Derfor tager vi nu fat på at gøre det nemmere for danske virksomheder at tiltrække international arbejdskraft – selvfølgelig på rimelige danske løn- og arbejdsvilkår.

I dag behandler Folketinget et lovforslag fra regeringen, der skal gøre det nemmere for danske virksomheder at kunne tiltrække og ansætte kvalificeret, international arbejdskraft på danske arbejdsvilkår. Med lovforslaget gør vi den aftale, som et bredt flertal indgik i sommer om netop international rekruttering, permanent.

Manglen på hænder og hoveder presser nemlig de danske virksomheder. Og når virksomhederne ikke kan ansætte de medarbejdere, de har brug for, risikerer vi at de opgaver og funktioner i stedet flytter ud af landet.

Dermed går Danmark glip af de livsnødvendige indtægter, som skal medvirke til at bringe Danmark styrket ind i fremtiden.

Derfor indfører vi nu en supplerende beløbsordning til håndtering af manglen på arbejdskraft, ligesom vi gør det nemmere og mere fleksibelt for virksomheder at kunne ansætte international arbejdskraft gennem en udvidelse af den såkaldte fast track-ordning.

Vi gør også noget for at kunne fastholde flere internationale studerende, så de også bliver og arbejder i Danmark efter endt studie. Og så gør vi det nemmere for internationale innovative iværksættere at bidrage til vækst og nye arbejdspladser i Danmark gennem en styrkelse af Startup Denmark-ordningen.

Jeg er utroligt glad for, at vi dermed gør det nemmere at kunne tiltrække og ansætte kvalificeret, international arbejdskraft.

For det er noget, som Venstre har kæmpet for igennem en længere periode, og som også er en del af regeringsgrundlaget. Og det er noget, som dansk erhvervsliv i den grad har brug for i en tid, hvor der fortsat er mangel på arbejdskraft.

Når gode danske virksomheder får adgang til flere dygtige medarbejdere, så øger det også muligheden for flere danske væksteventyr. Til gavn og glæde for hele Danmark.  

NYHEDSBREV FRA VENSTRE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste