EU-politik

Topmøde – EU’s udfordringer kræver liberale løsninger

EU står overfor en lang række udfordringer, som kræver konkrete, håndgribelige løsninger. Derfor inviterede statsministeren tirsdag til liberalt topmøde på Marienborg.

Tirsdag aften samlede statsminister Lars Løkke Rasmussen otte europæiske liberale statsledere på Marienborg for at tale om fremtidens prioriteringer i EU-samarbejdet. Formålet med topmødet var at blive enige om fælles liberale svar på de fælles europæiske udfordringer.

Ved mødet diskuterede statslederne bl.a. kampen mod klimaforandringer. Deltagerne var enige om, at EU skal gå foran i den globale grønne omstilling, hvis fremtidige generationer også skal have en beboelig klode.

Her er EU-samarbejdet løsningen.

EU skal gå forrest og gennem den grønne omstilling skubbe verdens lande i den rigtige retning. Vi liberale er klar til at sikre, at EU også fremover er i den grønne førertrøje regionalt og globalt.

Et andet fokus på mødet var EU’s indre marked og frihandel, som skaber job og velstand i Danmark såvel som hele Europa. Det er en liberal hjertesag at udbygge EU’s indre marked og arbejde for nye frihandelsaftaler med verdens lande.

Vi skal gribe globaliseringens muligheder og sikre, at Europa også fremover har frie og åbne økonomier og dermed velstående lande.

Herudover vil de liberale ledere i EU skubbe på for at tøjle migrationspresset fra tredjeverdenslande.

På mødet var der enighed om, at det er en af EU’s vigtigste opgaver i den kommende tid. De senere års ukontrollerede migration- og flygtningestrømme over EU’s grænse har skabt et uholdbart pres på en række af EU’s lande.

For at bremse den strøm må EU være med til at løfte Afrika, sikre nye investeringer og styrke den private sektor, så der er fremtidsmuligheder for de mange millioner af afrikanere, som lige nu drømmer om en lysere fremtid i Europa.

Fremtidens udfordringer for Europa kræver liberale svar. Ved topmødet i går tog de liberale statsledere hul på diskussionen om, hvordan nye liberale alliancer i EU kan skubbe samarbejdet i en bedre retning. Til gavn for befolkningerne her og nu, men også for kommende generationer.