EU-politik

Venstre indgår valgforbund med M og RV til det kommende Europa-Parlamentsvalg

Af Troels Lund Poulsen, formand og Morten Løkkegaard, MEP og Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget

26. januar 2024 kl. 12:48

Det forestående Europa-Parlamentsvalg tegner til at blive et af de vigtigste i nyere tid, og derfor er det afgørende, at vores parti ruster os så godt som muligt til det. Derfor har Venstre valgt at indgå et teknisk valgforbund med Radikale Venstre og Moderaterne.

I Venstre kæmper vi for et friere, rigere og stærkere Europa. Den kamp kæmper vi i Europa-Parlamentet i den liberale ”Renew”-gruppe, som også Moderaterne og Radikale Venstre er en del af. Derfor ser vi M og RV som naturlige partnere i et valgforbund, som forhåbentlig vil sikre størst mulig opbakning til både Venstre og det stærke, liberale Europa, som Renew kæmper for.

EP-valget 2024 er mere end nogensinde et valg om fremtiden for vores fælles frihed og de demokratiske værdier, som EU blev stiftet til at beskytte. Europa og verden er desværre blevet et mere usikkert sted de senere år, og den udvikling kalder på sammenhold i vores nærområde.

Mens vi ikke er enige om alt, er alle tre partier dog enige om, at Danmark skal arbejde for at styrke det europæiske fællesskab, så Europa i fremtiden kan klare mere. Samtidig er det vores fælles ambition, at EU skal give flere muligheder for danskerne, dansk erhvervsliv og så skal EU bidrage til, at vi får rykket på den grønne dagsorden.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste