Klima og miljø

Oversvømmelser: Venstre indkalder miljøministeren i hasteforespørgsel

5. marts 2020 kl. 09:48

Flere steder i Danmark står haver, marker og bygninger under vand. Det tager Venstre meget alvorligt. Jorden er mættet af vand, og siden 1874, hvor DMI startede sine målinger, har klimaet aldrig været så vådt og mildt, som i denne februar.

Mandag besøgte Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, flere af de påvirkede steder i Syd- og Østjylland for med egne øjne at se de problemer, som de massive mængder regn lige nu forvolder danskerne.
 
Ved Kolding mødte han en landmand. Som mange af sine kolleger kan han se på oversvømmede marker og afgrøder. I de værste fald er de rådnet.
 
Efterfølgende gik turen til et boligområde i Horsens, hvor 91 beboere i forrige uge blev evakueret fra deres hjem på grund af risiko for oversvømmelse. Lykkeligvis slap beboerne med skrækken.
 
Tredje var i Aarhus, hvor oversvømmelserne har lukket flere veje og fået Brabrand Sø til at gå ganske meget over sine breder.
 
Det er en helt igennem uholdbar situation, som lige nu kalder på politisk handling:
 
”Oversvømmelserne er alvorlige og udfordrende for mange mennesker, som har set deres boliger, haver, veje og marker stå under vand. Derfor har Venstre indkaldt til en hasteforespørgsel i Folketinget på næste onsdag”, siger Jakob Ellemann-Jensen.
 
Det er miljøministeren, Venstre har kaldt i hasteforespørgsel. For desværre mangler de berørte borgere lige nu svar på, hvilke initiativer regeringen vil igangsætte for at undgå situationer som denne i fremtiden. 
 
Venstre er klar til at handle. Vi skal både på kort og langt sigt hjælpe de berørte borgere.
 
”De voldsomme mængder regn kan være en forsmag på det, der venter, og derfor vil vi have en drøftelse af initiativer både i forhold til klimaet, men også helt konkret i forhold til de mange danskere, der lige nu lever med konsekvenserne af det voldsomme vejr. Vi skal have bedre varslingssystemer, vi skal have klimatilpasset vandløbsloven, og vi skal tænke klima og store regnmængder ind i byplanlægning og infrastruktur”, siger Jakob Ellemann-Jensen.

NYHEDSBREV FRA VENSTRE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste