Her kan du læse om Venstres skattepolitik.

Venstres skattepolitik

Det skal være billigere at være dansker

Skattestoppet er omdrejningspunktet for Venstres skattepolitik. Det skal ikke være dyrere at være dansker. Det skal ikke være dyrere at drive virksomhed. Derfor vil Venstre indføre et skattestop.

Venstre mål er, at vi gradvist sænker skatter og afgifter, så det bliver billigere og lettere at være dansker. Det skal ske i et tempo, hvor det ikke går ud over velfærden.

Skattestoppet har været en helt central del af Venstres økonomiske politik siden 2001. Skattestoppet betyder grundlæggende, at ingen skat eller afgift bliver sat op, uden at andre skatter eller afgifter bliver sat tilsvarende ned.

Læs mere om SVM-regeringens skattestop her.

Venstres skattepolitik tager udgangspunkt i et skattestop.

Det skal kunne betale sig at arbejde

Fremgang i et samfund forudsætter, at det kan betale sig at uddanne sig, at arbejde, at spare op, at investere og at løbe en risiko. Derfor skal samfundet være sådan indrettet, at det overalt stimulerer til arbejde, privat initiativ, selvstændighed og virkelyst – ligesom bureaukrati skal bekæmpes.

Vi betaler skat for at sikre et velfungerende velfærdssamfund. Men det er lige så afgørende for velfærdssamfundet at sikre, at det kan betale sig at arbejde, og at vores konkurrenceevne sikres i fremtiden. Det kan skattelettelser hjælpe til med.

De offentlige ydelser til arbejdsduelige mennesker skal være indrettet, så det kan betale sig at arbejde.

Venstres skattepolitik vil sikre tryghed for boligejere.

Skattevæsenet skal genopbygges

Der har gennem årene været alt for mange dårlige sager i SKAT – og derfor er det danske skattevæsen endt i en alvorlig tillidskrise. Arbejdet er godt i gang – men vi er langt fra i mål.

Venstre besluttede at investere 13 mia. kr. i genopbygningen af skattevæsenet, og ansætte 2.000 nye medarbejdere, da vi havde regeringsansvaret i 2015-2019. Det var et markant og historisk stort økonomisk løft, der skal forebygge fremtidige kriser og sikre, at vi kan opkræve den rette told og skat. 

Arbejdet skal dog gøres færdigt. Derfor kæmper Venstre for at færdiggøre genopbygningen, så vi får ryddet helt op. Derfor vil Venstre fortsat prioritere en genopretning af skattevæsenet. En genopretning, der skal sikre, at alle danskere har tillid til SKAT.

Venstres skattepolitik vil have færdiggjort genopbygningen af SKAT.