Asger Christensen

Medlem af Europa-Parlamentet

EP-kandidat

Hvem er jeg?

Jeg driver Nørupgaard i Jordrup ved Kolding sammen med min søn Peter, hvor vi har 650 malkekøer. Jeg kom til gården som ung landmand, da jeg var 20 år i 1978 og blev derefter gift med Inge, som var datter på gården. Vi har siden sammen fået fire børn og syv børnebørn, som jeg nyder at bruge min tid med.

Som landmand og medlem af Europa-Parlamentet kæmper jeg for at sætte et dansk aftryk på den europæiske landbrugs- og miljøpolitik. EU kan ofte føles langt væk. Netop derfor er min mission at bringe EU i øjenhøjde. Med fødderne plantet solidt i den jyske muld arbejder jeg hver dag for at sikre mere fornuft og færre regler - for alt for mange erhvervsdrivende bøvler med unødvendigt bureaukrati, som begrænser væksten og lysten til at drive virksomhed. I stedet for at kvæle initiativet og virkelysten med bureaukrati skal vi i EU hjælpe erhvervslivet med at blomstre.

Mine mærkesager

Som selvstændig erhvervsdrivende i over 40 år ved jeg, hvor meget EU betyder for vores hverdag. Netop derfor er det afgørende, at Danmark engagerer sig i samarbejdet og forsøger at sætte et dansk præg på EU-reglerne. Jeg stiller op til Europa-Parlamentet for at gøre en forskel, og takket være mange gode danskeres støtte har jeg haft muligheden for dette de seneste fem år, og denne kamp ønsker jeg at forsætte.

Krig er andet end krudt og kugler. Tiderne har ændret sig siden sidst, vi havde krig på vores kontinent. Det handler om de ydre grænser, energi, fødevarer og cybersikkerhed. Vi skal i fællesskab samle os i Europa og sørge for danskerne og de europæiske borgeres tryghed og sikkerhed. Det vil jeg forsat kæmpe for i EU

Som medlem af Europa-Parlamentet har jeg bl.a. været med til at få tilladt nye planteforædlingsmetoder, som gør, at der kan produceres flere afgrøder med et langt mindre klimaaftryk. Jeg har sørget for, at vi nu revurderer fredningen af ulve, skarver og sæler, hvor især ulvene er et problem for vores husdyr. Jeg har arbejdet hårdt for, at Brexit-kompensationen blev udbetalt til de danske fiskere, hvilket lykkedes i 2023.

Følg Asger Christensen

Pressebillede i høj opløsning:

Hent her