Fogh træder til

 

Valget den 20. november 2001 blev på mange måder historisk. Venstre vandt en overbevisende valgsejr, der gav et solidt flertal til Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. Derfor kunne Anders Fogh Rasmussen præsentere en VK-regering for Dronningen den 27. november 2001.

Regeringsprogrammet omfattede en ambitiøs plan for de første 100 dage, hvor valgets løfter blev indfriet. Efter de første 100 dage var der ikke mulighed for ferie. For i andet halvår 2002 havde Danmark formandskabet for EU og dermed en ganske særlig opgave.

Med EU-topmødet i København den 13. december 2002 lykkedes det at gøre en ende på et halvt århundredes politisk og økonomisk deling af Europa. Udvidelsen af EU med ti nye lande fra Central- og Østeuropa faldt på plads.

I foråret 2003 besluttede regeringen at sende Danmark i krig i Irak. Det lykkedes at befri landet for diktatoren Saddam Hussein. 

I januar 2005 udskrev Anders Fogh Rasmussen valg til Folketinget. Valget endte med, at Venstre kunne bevare regeringsmagten på et næsten uændret flertal.