Minkskandalen

V hiver minister i samråd: Kræver forklaring efter ny mink-afsløring

Foto: Folketinget
Venstres minkordfører Thomas Danielsen mener ministerens forklaring er dybt problematisk.

3. november 2021 kl. 16:54

Sundhedsminister skal i samråd og forklare, hvorfor han siger, han ikke kendte til manglende lovhjemmel, når han har godkendt dokument, hvor det stod.

Det kræver en forklaring fra sundhedsministeren, efter det nu er kommet frem, at han allerede 1. oktober aktivt godkendte et notat, hvor det fremgik, at der ikke var hjemmel.

Derfor har Venstre tirsdag kaldt sundhedsminister Magnus Heunicke i samråd.

Tidligere har ministeren forklaret, at han først flere dage efter pressemødet 4. november 2020 fik at vide, at der ikke var lovhjemmel til at aflive alle landets mink.

”Regeringen siger igen og igen, at den ikke vidste, at der manglede lovhjemmel til at aflive mink. Nu viser det sig, at i hvert fald én minister har set og godkendt teksten. Det er dybt problematisk, og vi forlanger en forklaring”, siger Venstres minkordfører Thomas Danielsen.

må stå skoleret

Det har længe været kendt, at hele seks ministre deltog i et møde, hvor det i et bilag stod, at der ikke var lovhjemmel.

Det nye er, at Magnus Heunicke aktivt har godkendt notatet, kan Berlingske fortælle.

”De nye oplysninger går stik imod, hvad ministeren tidligere har forklaret på samråd, så nu må han stå skoleret for Folketinget og forklare, hvad der er op og ned”, siger Thomas Danielsen.

Samrådet er endnu ikke datosat, men Magnus Heunicke er indkaldt til afhøring i Minkkommissionen 26. november.

Thomas Danielsen

Minkordfører

NYHEDSBREV FRA VENSTRE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste