Minkskandalen

Aftale på plads: Nu skal minkavlerne have deres erstatninger hurtigere

Af Jacob Jensen, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Erling Bonnesen, landbrugsordfører, Torsten Schack Pedersen, finansordfører, og Kim Valentin, EU-ordfører

17. maj 2023 kl. 14:13

Onsdag har regeringen landet en bred politisk aftale, der skal sikre, at minkavlerne får deres erstatninger hurtigere.

Aftalen betyder, at der nu bliver lavet en fast track-ordning, som er simplere og dermed nemmere og hurtigere at sagsbehandle. 

Det er målet, at langt størstedelen af sagerne i fast track-ordningen er afsluttet i midten af 2024.

Udover regeringen er de oprindelige aftalepartier, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale Venstre, med i aftalen. Og det glæder os utrolig meget, at det er en bred flok af Folketingets partier, der nu tager handling og sætter fart på udbetalingerne.

For Venstre har det været en kerneopgave at få gang i udbetalingerne, og vi vil gerne takke de andre partier for den gode dialog, vi har haft.

Sammen med fast track-ordningen er det også aftalt, at vi øger forskudsbetalingerne. Det betyder, at en gennemsnitlig avler går fra med den nuværende model for forskudsudbetaling at kunne modtage 50 pct. af den samlede forventede erstatning til at kunne få udbetalt 70 pct. af beløbet.

Dermed kommer en større del af erstatningerne hurtigere ud til avlerne.

Aftalen indebærer desuden også, at minkavlerne kan blive involveret i nedrivningen af farmene, og samt at erstatningen i højere grad værdisikres, så vi tager højde for den stigende inflation.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste