Udlændinge

S-Regeringen løber fra stort udlændingeløfte

Den socialdemokratiske regering løber fra et stort udlændingepolitisk løfte, skriver Venstres Mads Fuglede.

Af Venstres udlændingeordfører Mads Fuglede

26. maj 2021 kl. 17:20

Med de seneste dages totalteater fra regeringen om et nyt udrejsecenter på Langeland står det nu tindrende klart, at ingen længere kan have tillid til regeringens meldinger på udlændingeområdet.

Efter flere dagens pres fra blandt andre Venstre lykkedes det i går at presse regeringen til at droppe sine planer om et nyt udrejsecenter for kriminelle udlændinge på Langeland. Nu vil regeringen i stedet bare lade stå til.

Dermed er det en kendsgerning, at regeringen har brudt sit eget udlændingeløfte til danskerne. Tidligere har statsminister Mette Frederiksen nemlig lovet danskerne et nyt udrejsecenter og kaldt det ”hæver over enhver tvivl”, at regeringen ville præsentere en gangbar løsning.

Det løfte til danskerne har regeringen nu brudt. For selvom et nyt udrejsecenter på Langeland nu er droppet, så efterlades beboerne i området omkring Kærshovedgård i Midtjylland nu med deres kriminelle naboer, uden at regeringen, som lovet, kan garantere en ny plan.

Det for mig at se helt uforståeligt, at regeringen ikke magter at præsentere en bedre plan. Og jeg forstår til fulde de mange borgere i Midtjylland, som lige nu føler sig efterladt på perronen af en regering, som havde lovet dem en bedre løsning.

For Venstre har besluttet sig i en svær sag: Et udrejsecenter for kriminelle udlændinge på det sydlige Langeland er præcis ligeså en dårlig ide som at fastholde det nuværende center på Kjærshovedgård i Midtjylland.

Begge steder placerer man med åbne øjne de massive problemer i lokale beboeres baghaver. Med øget kriminalitet og utryghed til følge. Det vil Venstre ikke være med til.

Det er også derfor vi fastholder, at en ubeboet ø er den bedste løsning til at løse de nævnte problemer. Centeret skal være afsondret fra resten af samfundet, og kun have en ”dør” at gå ud og ind - i form af en færge til fastlandet.

Det vil betyde, at der vil være en langt bedre kontrol med beboerne end man har i dag. Og det vil blive langt sværere at kunne snyde med sin meldepligt, som desværre har vist sig at være et stort problem på Kærshovedgård.

Det er vores løsning, som regeringen foreløbig ikke har bidt til. Nu må regeringen kommer med deres gennemarbejdede bud, som lader vente på sig. For hverken danskerne i almindelighed eller borgerne i Midtjylland i særdeleshed, kan tåle at blive holdt hen i uvished - især ikke af en regering, som har stillet noget helt andet i udsigt.  

NYHEDSBREV FRA VENSTRE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste