Økonomi og vækst

Frihed bliver nøgleordet i den kommunale og regionale valgkamp

Foto: Venstre
Venstres kommunalordfører Anni Matthiesen i selskab med spidskandidat i Vejen Kommune Morten Thorøe. 

Af Anni Matthiesen

27. oktober 2021 kl. 10:32

Mere frihed eller mere statsstyring?

Det bliver det centrale valg for vælgerne til det kommende kommunal- og regionalvalg. 

Efter halvandet år med corona, hvor den statslige styring er blevet mere og mere markant, så er det nu, borgerne drømmer om mere frihed og mindre kontrol.

Dermed har Venstres kerneværdier om mere frihed og et friere valg for den enkelte aldrig været mere aktuelle end nu. I valgkampen skal vi gøre det soleklart for vælgerne, at vi i Venstre kæmper for at sætte borgerne fri.

Det gælder for eksempel de frie skoler og private dagplejere, som vi værner om i Venstre, og som har stor betydning lokalt.

I de sidste to år har vi set, hvordan Socialdemokratiet og støttepartierne aktivt forsøger at bekæmpe alt hvad der er privat eller selveje – det gælder også de frie skoler samt at gøre vilkårene sværere for de private dagplejere. Det må høre op, og her er et klart skel, som vælgerne kan forholde sig til.

De røde partier har igangsat et frikommuneforsøg med bare syv kommuner, hvor man ikke først har spurgt kommunerne, hvor de gerne vil have mere frihed. I Venstre mener vi, at alle 98 kommuner bør være friere, og at de selv skal have indflydelse på hvordan.

Kommunerne er ikke ens, og derfor kan der være forskellige ønsker og muligheder, som man bedst selv kender lokalt.

En stor udfordring mange steder er lige nu mangel på arbejdskraft hos virksomhederne.

For at sikre arbejdspladser og penge til velfærd i kommunerne er der nødt til at være ordentlige rammer for erhvervslivet, men Socialdemokratiet nægter at rykke sig, så der kan findes mere arbejdskraft.

I Venstre har vi både foreslået at reducere dimittendsatsen og nedsætte beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft, så det lokale erhvervsliv fortsat kan få den arbejdskraft, man mangler akut.

Anni Matthiesen

Kommunalordfører

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste