Danmark skal være verdens bedste land at være iværksætter i

Vi er et land, der er bygget på vores evne til at skabe store virksomheder, der bidrager med vækst og arbejdspladser. Sådan har det desværre ikke været i mange år. Venstre vil med en ambitiøs iværksætterstrategi, der forbedrer iværksætteres vilkår, sikre at vi bliver verdens bedste land at være iværksætter i.

I dag står danske iværksættere overfor rigtig mange udfordringer. Adgangen til risikovillig kapital er lang og unødigt bøvlet. Talentmassen er svær at tiltrække. Det danske bureaukrati lægger besværlige snubletråde i vejen. Og hvis du vil være iværksætter som kvinde, er vejen derhen endnu længere.

Vi er et land, der lever af vækst og velstand. Det er det, vi er bygget af. Derfor skal vi tage udfordringerne for danske iværksættere dybt alvorligt.

De danske iværksættersuccesser, der formår at krabbe sig igennem det virvar, vi udsætter iværksættere og investorerne for, formår vi ikke at fastholde i Danmark eller på danske hænder. 
For virkeligheden er, at alt for mange danske iværksættersuccesser forlader landet, når de skal vokse sig store for alvor.

Det er en udfordring, der hæmmer hele det danske erhvervsliv i fremtiden. Det er kritisk, for fremtidens grønne løsninger og arbejdspladser skal skabes af danske iværksættere og erhvervsliv. Vækstvirksomheder er med til at skabe beskæftigelse og velstand til gavn for alle danskere.

Hvis ikke vi sikrer rimelige vilkår for vores erhvervsliv og iværksættere, mister vi et vigtigt skridt i den grønne omstilling. For der er dansk erhvervsliv førende, og vi har simpelthen ikke råd til at miste den styrkeposition.

 

For Venstre er det afgørende, at vi vender skuden og gør Danmark til verdens bedste land at være iværksætter i. 

Derfor går Venstre i spidsen for netop at forbedre vilkårene for danske iværksættere og erhvervsliv. 
Vi har ikke råd til, at den velstand og de mange arbejdspladser danske virksomhedsmastodonter har bygget op gennem mere end 100 år, glider os af hænde nu.

Med virksomheder som Mærsk, Novo Nordisk, Lego og Coloplast har vi i Danmark historisk været fantastiske til at skabe internationale erhvervssuccesser, der har været med til at skabe det Danmark, 
vi er så stolte af i dag. Vi har også et væld af mindre iværksættere og virksomheder, der ikke trækker de store overskrifter, men de er af afgørende betydning for det lokalsamfund, hvor de skaber arbejdspladser.  

Venstre har allerede sat sig i front for bedre rammevilkår for erhvervslivet. Det gælder for familieejede virksomheder, der i fremtiden vil få mere ro i maven om værdiansættelsen, når virksomheden gives videre til den næste generation. Det gælder også for vores videns-tunge virksomheder, der vil få bedre vilkår med forsknings- og udviklingsfradraget. Derudover arbejder vi stædigt videre med at fjerne unødigt bøvl og byrder for erhvervslivet.

Der er brug for bedre vilkår til vores iværksættere og erhvervsliv. Vi har ikke råd til allerede i dag at miste fremtidens Novo Nordisk. I horisonten er der sorte skyer, fordi alt for mange af de danske vækstvirksomheder forlader Danmark, inden de bliver rigtigt store, til fordel for lande, hvor der er bedre vilkår.

Danmark har brug for, at der bliver skabt nye store virksomheder, der skaber arbejdspladser og øger velstanden. Vi skal skabe fremtidens løsninger i den grønne omstilling og for danskernes sundhed.  

Derfor skal det være nemmere at få adgang til risikovillig kapital og talenter samt at gå på børsen, 
når adressen bliver i Danmark.

I Venstre tager vi udfordringen seriøst. Det ligger dybt i vores DNA at lytte opmærksomt til de danske iværksættere, der oplever snubletrådene til daglig. Vi har som det eneste parti præsenteret et samlet udspil til ny iværksætterstrategi før folketingsvalget i 2022.

Danmark skal være verdens bedste land at starte og drive virksomhed i. Den kamp går Venstre med glæde i spidsen for.