Venstres ældrepolitik vil sikre ældre en værdig alderdom og give vores ældre borgere mere frihed.

Venstres ældrepolitik

En værdig alderdom

Ældre borgere skal fortsætte med at leve det liv, de selv ønsker, så længe som muligt og med størst mulig selvbestemmelse. Plejen og omsorgen skal tage udgangspunkt i den enkelte ældres behov, så det personlige ønske bliver taget alvorligt.

Vores ældre medborgere har opbygget det gode samfund, som vi har i dag. Derfor skal de behandles med værdighed, når de har brug for omsorg og pleje fra det offentlige. 

Venstre vil sørge for, at hjælpen på landets plejehjem er af bedst mulig kvalitet. For alle fortjener en værdig alderdom. En alderdom uden ensomhed og med kærlig pleje.

Der har desværre været for mange eksempler på triste og hjerteskærende svigt i ældreplejen. Hvor kulturen på nogle plejehjem bærer præg af, at systemet sættes før den ældre. Hvor ledelsen nogle steder ikke evner at lede, men blot administrerer de enkelte plejehjem. Og hvor ældre eller de pårørende ikke har veje til at blive hørt.

 

Mere selvbestemmelse og flere valgmuligheder

Venstre værner om det frie valg. Også for de ældre. For et stærkere frit valg betyder, at borgerne sættes før systemet. Når ældre borgere sættes før systemet, får de en langt mere værdig alderdom.

Derfor ingik Venstre i april 2024 - sammen med regeringen og et bredt flertal i Folketinget - en ambitiøs aftale om frisættelse af vores ældrepleje med en ny ældrereform. Venstre er stolte af den nye aftale, som har til formål at sikre, at vores ældre medborgere får en bedre og mere tryg ældrepleje med mere selvbestemmelse og flere valgmuligheder i fremtiden, samtidig med at private virksomheder får mulighed for at byde ind på flere velfærdsopgaver på lige vilkår med det offentlige.

 

Fokus på demens

Behandlingen af mennesker med demens skal ligeledes tage afsæt i den enkelte. 
Venstre ønsker, at demensramte og deres familier oplever tryghed og omsorg i plejen.

Demens er en sygdom, der ikke kan ses, og det kan derfor være svært for omverdenen at opdage, at et menneske kan have behov for hjælp. Derfor er der en stor risiko for, at en demenssygdom går hånd i hånd med social isolation.

 

Bekæmpelse af ensomhed

Ensomhed kender ikke til aldersgrænser eller sociale, geografiske eller uddannelsesmæssige skel. Ensomhed kan ramme os alle.

Ældre borgere er desværre særligt udsatte for at opleve mental mistrivsel og blive ensomme. Det skal vi gøre noget ved. 

Der kan nemlig være mange negative konsekvenser for livskvaliteten og helbredet, hvis man er ensom i sin alderdom. Derfor er bekæmpelse af ensomhed en vigtig del af vores ældrepolitik.

 

Er du enig med os?

Venstre vil med sin ældrepolitik kæmpe for tre nye friheder til vores ældre medborgere, som vil give dem nye muligheder.
Ældrepolitik

Mere frihed - flere muligheder til vores ældre

Venstre vil kæmpe for tre nye friheder til vores ældre medborgere, som vil give dem nye muligheder.

Læs vores forslag