Jakob Dyrman

Kommunalbestyrelsesmedlem, EP-kandidat

Hvem er jeg?

Jeg er gymnasielærer og underviser i samfundsfag, naturgeografi og historie. Derudover deltager jeg som frivillig i mange forskellige foreninger i lokalområdet. Jeg er gift med Stine Dyrman og har to piger. Er bosiddende i Aars, Nordjylland.

EU har altid interesseret mig, og i mit mangeårige virke som gymnasielærer har jeg dels undervist i og omkring EU, ligesom jeg også har deltaget i mange EU-Erasmus+ programmer, som handler om at fremme forståelsen for hinanden.

Jeg er byrådspolitiker i Vesthimmerlands Kommune. Jeg er Klimaudvalgsformand, samt sidder i Kultur og Fritidsudvalget og Beskæftigelsesudvalget. Derudover bestyrelsesposter i FGU Danmark og Vesthimmerlands Forsyningsvirksomhed.

Valget bliver det mest uforudsigelige EP-valg i mands minde, fordi der er så mange nye ukendte kandidater. Det er en styrke for demokratiet, at nye kræfter kommer til og det er en styrke for Danmark. Omdrejningspunktet ift. valget bliver klima, sikkerhedspolitik og det indre marked.

Mine mærkesager

EU’s Sikkerhedspolitik
Ukrainekonflikten har stået på i alt for lang tid, og det bekymrer mig både som familiefar og borger i EU, at krig og ufred er så tæt på. For mig er det vigtigt, at vi gør det til en fælles europæisk opgave at styrke EU’s ydre grænser, og kæmpe for det demokrati og fællesskab, som EU hviler på. I den nuværende situation, hvor fremtiden står usikkert, er det vigtigt for mig, at energiforsyning og fødevareproduktion i EU også bliver betragtet som et sikkerhedspolitisk spørgsmål.

EU og klimapolitik
Igennem mit arbejde som klimaudvalgsformand i Vesthimmerlands Kommune ved jeg, hvor vigtigt det er, at vi når de europæiske og nationale klimamålsætninger, for at nå den grønne omstilling, som er sat op for perioden 2030 til 2050. For mig at se giver hele klimadagsordenen mulighed for at tænke i innovative løsninger, som kan være med til at fremme nye og eksisterende virksomheder.

Det indre marked
Tilliden til det indre marked er afgørende for fællesskabet i EU. Derfor mener jeg, det er vigtigt, at man sikrer forbrugerne et gennemsigtigt marked og arbejder sig hen imod at skabe mindre regelbureaukrati for virksomhederne, så handlen og væksten styrkes i Europa. Sagsbehandlingen for at godkende nye innovative virksomheder med et grønt islæt skal skæres kraftigt ned, så det ikke tager helt op til syv år, før man opnår en godkendelse. Vi må bestræbe os på, at den proces ikke tager mere end to år.

Følg Jakob Dyrman

Pressebillede i høj opløsning:

Hent her