Trafik

Venstre: Ventetiden på køre- og teoriprøver skal ned!

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen stiller nu et forslag, som skal reducere ventetiden på køre- og teoriprøver

27. august 2021 kl. 14:12

Det har nu i flere år været et stort problem, at der opleves lange ventetider på køre- og teoriprøver rundt om i landet. Særligt på Sjælland opleves det gang på gang, at eleverne ikke kan komme op til de afsluttende køre- eller teoriprøver. Mange må vente i flere uger, ja helt op til flere måneder før kørekortet kan komme i hus. 

Det vil Venstre lave om på. Ikke alene fordi det er uretfærdigt og dybt utilfredsstillende. Men det sætter unge, der eksempelvis er afhængige af deres kørekort, som led i deres uddannelse, i en helt urimelig situation. Også erhvervslivet mærker konsekvenserne. Erhvervsskolerne, virksomhederne og lærlingene betaler nemlig en høj pris for den ofte alt for lange ventetid. 

Venstre tager derfor nu debatten med ind i Folketingssalen. Vi fremsætter et beslutningsforslag, som skal reducere ventetiden på køre- og teoriprøver fremover.

Venstre vil motivere myndighederne til at leve op til de fastsatte servicemål på Max 14 dages ventetid på en prøve. Hvis ikke servicemålet opfyldes, skal kørekorteleven have prøven ganske gratis. 

Venstre vil også have regeringen til at undersøge mulighederne for i højere grad at inddrage private aktører på området efter samme model som for bilsyn. 

Venstre har i flere år kæmpet for at få bugt med de lange og helt uacceptable ventetider på køreprøver. Desværre forgæves. Situationen er uholdbar - ikke mindst på Sjælland. Ventetiderne skal ned og det kræver politisk handling og nye metoder, siger Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Venstre melder sig også klar til at afsætte penge på finansloven, for at få problemet løst. 

NYHEDSBREV FRA VENSTRE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste