Sundhed og velfærd

Sygehusene: Vi er klar og hjælper stadig alvorligt syge

Af Stephanie Lose (V), Regionsrådsformand  i Region Syd og formand for Danske Regioner. 

26. marts 2020 kl. 12:03

Sundhed står helt centralt for enhver borger. Enten er man syg og får behandling. Eller også stoler man på, at hjælpen er klar, hvis behovet opstår.

Corona-virussen har vendt op og ned på meget i Danmark, og nogle patientgrupper må for en stund vige pladsen. Det gælder dem, hvis sygdomme og gener ikke er kritiske eller livstruende. Men for mig er det vigtigt at understrege, at det regionale sundhedsvæsen har fuldt fokus på at behandle alle borgere, der på grund af alvorlig sygdom har brug for hospitalsbehandling. Det gælder både patienter, der er syge af Corona, samt andre alvorligt syge patienter - herunder patienter i kræftpakkeforløb.
 
I regionerne har vi taget ansvaret på os, når det gælder Corona. Vi har fra starten arbejdet målrettet og seriøst, så vi er godt forberedte, når epidemien om få uger topper. For desværre er vi endnu ikke igennem krisen.
 
Vi er i fuld gang med at oplære medarbejdere til nye funktioner, vi indretter flere intensivafsnit, og vi er i gang med at installere det nødvendige udstyr til at håndtere et større antal patienter med behov for intensiv behandling. 

Som formand for Region Syddanmark og Danske Regioner er jeg dybt rørt over at se, at flere end 17.000 mennesker – herunder mange pensionerede læger og sygeplejersker – har meldt sig under fanerne i vores fem Corona-jobbanker. Det er et lyspunkt i en vanskelig tid, at så mange er klar til at stille op. Tak for det.
 
Medierne har de seneste dage sat fokus på vores forsyningssikkerhed i sundhedsvæsenet. Her er vores indkøbere - i samarbejde med Lægemiddelstyrelsen - i fuld gang med at indkøbe værnemidler, testkits og andet udstyr fra hele verden. Derudover har flere virksomheder tilbudt at omstille produktionen til at hjælpe sundhedsvæsenet. Også her varmer det at se, at kreativiteten er stor.
 
Vores håb er, at mangelsituationen kun er kortvarig. Vi arbejder intenst på at få lagrene fyldt op, og vi prioriterer naturligvis at have forsyninger til de medarbejdere, som har mest brug for det. 
 
Jeg håber, at vi kommer godt igennem den sundhedskrise, som vi som samfund er blevet kastet ud i. Men der venter også et arbejde efter krisen, hvor vi igen hurtigst muligt skal kunne give alle danskerne ret til hurtig udredning og behandling - noget som altid har været vigtige mærkesager for os i Venstre.

NYHEDSBREV FRA VENSTRE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste