Økonomi og vækst

Regeringen fremlægger ansvarligt finanslovsforslag med plads til investeringer i fremtiden

Af Jakob Ellemann-Jensen og Torsten Schack Pedersen

31. august 2023 kl. 12:55

I dag har regeringen præsenteret Økonomisk Redegørelse og finanslovsforslaget for 2024. Det skete på et pressemøde, hvor Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, sammen med finansministeren og kulturministeren, præsenterede regeringens økonomiske prioriteter for det kommende år.

Det var Jakob Ellemann-Jensen, der som økonomiminister fremlagde regeringens økonomiske redegørelse. Udgivelsen er en status på den danske økonomi, og konklusionen er klar:  

Dansk økonomi er i god form, inflationen er på vej ned, og beskæftigelsen er fortsat rekordhøj.  

På pressemødet fremlagde regeringen et ansvarligt og afbalanceret finanslovsforslag, som er afstemt den økonomiske situation, og som også indeholder vigtige prioriteter for Venstre.

Venstreformanden glæder sig særligt over, at det nu bliver muligt at investere i psykiatrien, de skønne landdistrikter, den grønne omstilling, uddannelse og tryghed.

”Regeringen har i dag fremlagt en finanslov med stærke prioriteringer af bl.a. psykiatri og uddannelse samt en ekstra milliard til kommuner og regioner. Jeg er også glad for, at vi lægger op til at styrke landdistrikterne, så det bliver nemmere at bo og transportere sig i hele landet, og at der kommer skattelettelser til danskere i arbejde, der pendler i vores landdistrikter. Endelig vil regeringen med en ny iværksætterstrategi gøre det lettere at starte og drive virksomhed i Danmark”, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Udover flere penge til at styrke vores fælles velfærd, bliver der også afsat flere penge til fertilitetsbehandling, så flere barnløse danskere kan få deres ønskebarn. Samtidig leverer regeringen et historisk løft af psykiatrien, så det dygtige personale får bedre muligheder for at hjælpe borgere med svære psykiske problemer.

Derudover vil regeringen styrke landets erhvervsskoler med flere hundrede millioner kroner ligesom man vil prioritere en lang række indsatser, der skal gøre det mere attraktivt at bo, transportere og uddanne sig i landdistrikterne, og så kan vi derudover sikre en skattelettelse til de danskerne i yderkommunerne, der pendler til og fra arbejde.

Venstres finansordfører Torsten Schack Pedersen konstaterer, at det er et finanslovsforslag, hvor Venstre leverer på en lang række af partiets valgløfter. For ham er det afgørende, at finansloven er ansvarlig, så vi ikke puster unødigt til inflationen. Selv fremhæver han, at Venstre nu sikrer, at det fremover bliver markant billigere at rejse til og fra de mindre danske øer.  

”Det har vi i flere år kæmpet for, og ved at gennemføre det fulde landevejsprincip, så kan vi nu holde priserne nede på færgeruterne til de små øer. Ligeledes har vi i årevis kæmpet for at styrke vores domstole, der har for lange ventetider, og her kan vi nu levere i et massivt løft. Og så mener vi, at Danmark skal være en iværksætternation, og derfor er jeg glad for, at vi kan afsætte flere penge til den kommende iværksætterstrategi, hvor vi med skattetiltag og justering af rammevilkår skal understøtte, at Danmark er et godt sted at starte og drive virksomhed i.”  

Læs regeringens finanslovsforslag her.  

 

Jakob Ellemann-Jensen

Hovedbestyrelsesmedlem

Torsten Schack Pedersen

Finansordfører

Venstre

Vi gør en forskel

Venstre har i mere end 150 år kæmpet for at gøre en forskel for Danmark, for dig, for din familie, og for virksomhederne. Vi tager ansvaret, også når det er svært og kræver politisk mod.

Læs mere

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste