Minkskandalen

Ny model for hurtigere erstatninger til minkavlerne

Jacob Jensen, Erling Bonnesen, Kim Valetin og Torsten Schack Pedersen har kæmpet for hurtigere udbetaling til minkavlerne og kan nu præsentere en model for dette.
 

Af Jacob Jensen, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Erling Bonnesen, landbrugsordfører, Torsten Schack Pedersen, finansordfører, og Kim Valentin, EU-ordfører

28. april 2023 kl. 09:46

Endelig kan regeringen præsentere en model for hurtigere udbetaling af erstatninger og en øget forskudsbetaling til minkavlerne.

Det er en hjertesag for Venstre og et konkret eksempel på, hvad vi kan opnå, når vi indgår i regeringssamarbejdet og skaber resultater.

Vi vil sikre vished for fremtiden for minkavlerne og deres familier, der har krav på at kunne komme ordentligt videre med deres liv. De har med rette en forventning om, at der bliver sat et værdigt punktum i sagen.

Billederne af de lukkede minkfarme er noget, vi sent glemmer. Det skal vi heller ikke. For det minder os om, at der er familier og skæbner bag de lukkede farme. Og det langvarige efterspil har kun gjort situationen værre.

Ventetiden har været for lang, og derfor er vi glade for nu at kunne præsentere en løsning, der kan sikre en hurtigere udbetaling af erstatningerne.

Med denne ordning rykker vi dermed de endelige udbetalinger flere år frem. 
Jacob Jensen, Erling Bonnesen, Torsten Schack Pedersen og Kim Valentin

Vi øger forskudsudbetalingerne, så vi får flere penge ud hurtigere til avlerne. Derudover etablerer vi en forenklet fast track-ordning, som kan sikre en hurtigere sagsbehandling. 

For dem, der vælger fast track-ordningen, er ambitionen, at størstedelen af minkavlerne har fået deres erstatning i løbet af 2024. Med denne ordning rykker vi dermed de endelige udbetalinger flere år frem.

Derudover vil vi se på, om vi kan give minkavlerne mulighed for at hjælpe med nedrivningen af deres egen farm, hvilket vi ved har været et stort ønske fra avlernes side.

Dette er blot elementer af den samlede model, som vi har præsenteret i dag.

Modellen skal nu drøftes og forhandles med aftalepartierne, og vi skal have sikret, at de formelle juridiske detaljer kommer på plads.

Nu sættes alle sejl ind for at få sat det endelige punktum.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste