Økonomi og vækst

Ny inflationshjælp: Regeringen indkalder til forhandlinger om hjælp til danskere og virksomheder

Af økonomiminister Troels Lund Poulsen og Venstres økonomi- og finansordfører Torsten Schack Pedersen

30. januar 2023 kl. 15:57

Regeringen har indkaldt Folketingets partier til forhandlinger om ny inflationshjælp. Det skete på et pressemøde med økonomiminister Troels Lund Poulsen fra Venstre sammen med finansministeren og kulturministeren.

Det sker, fordi vi lige nu oplever en meget høj inflation i Danmark. I løbet af efteråret oplevede vi den højeste inflation i 40 år, hvor især høje prisstigninger på energi og fødevarer har presset helt almindelige danskere og danske virksomheder. Det tager regeringen og Venstre meget alvorligt.

”I regeringsgrundlaget har vi aftalt, at der skal laves en ny inflationshjælp. Det er det, regeringen nu tager første skridt til at levere på. Jeg ser meget frem til konstruktive forhandlinger med Folketingets partier, så vi kan hjælpe de danskere og danske virksomheder, som er hårdest ramt. Det handler om at skabe større økonomisk tryghed og gøre det inden for en ansvarlig ramme”, siger økonomiminister Troels Lund Poulsen.  

Der er allerede taget en række initiativer, som skal hjælpe danskere og danske virksomheder bedst muligt gennem inflationskrisen. Og selvom inflationen er begyndt at aftage en smule, er den stadig på et højt niveau. Derfor er der brug for mere hjælp.

Det er naturligvis helt afgørende, at det sker ansvarligt. Det fremhæver Venstres økonomi- og finansordfører, Torsten Schack Pedersen.  

”Den inflationshjælp, som vi vil give, er fuldt finansieret inden for det finanslovsforslag, som regeringen senere vil præsentere. For vi skal ikke puste yderligere til inflationen. Vi skal sikre økonomisk tryghed. Og vi skal naturligvis gøre det ansvarligt. Det er Venstre optaget af”.

Folketingets partier vil den kommende tid blive indkaldt til forhandlinger med regeringen, og det er regeringens håb, at der kan indgås en bred aftale med Folketingets partier.  

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste