Sundhed og velfærd

Lad os stå sammen og tænke på hinanden

Af Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre

12. marts 2020 kl. 08:39

Kære alle,

Danmark står midt i en alvorlig og ekstraordinær situation. Coronavirussen har på meget kort tid spredt sig meget hurtigt, og det er afgørende, at smittespredningen bremses, hvis det danske sundhedsvæsen skal kunne følge med.

Der er mange i vores samfund, der er særligt udsatte, og hvor det i sidste ende kan føre til dødsfald, hvis de bliver smittet. Det gælder bl.a. ældre og mennesker med en kronisk sygdom. Det er ikke mindst for deres skyld, at vi alle skal gøre vores til, at situationen kommer under kontrol.

Den kommende tid bliver anderledes. Og for mange vil det føles, som om vi befinder os i et andet land end det Danmark, vi elsker. Forsamlinger på 100 personer og derover vil blive forbudt, mange mennesker vil blive sendt hjem fra arbejde, og skoler og uddannelsesinstitutioner vil være lukket i foreløbigt to uger. 

Det vil også få betydning for en lang række Venstre-arrangementer rundt om i landet, og i en periode vil vi skulle gøre tingene på anden måde.

Det er afgørende, at alle i samfundet ikke går i panik, men lytter til og efterlever myndighedernes anvisninger. Og jeg vil opfordre alle Venstres medlemmer til hver især at gøre sin del. At tænke på hinanden, og hvem der måske har brug for hjælp til daglige gøremål i en svær situation. Og støtte alle de medarbejdere i sundhedssektoren, ældreplejen og på det sociale område, som lige nu gør en kæmpe indsats for at inddæmme sygdommen og hjælpe vores mest udsatte medborgere.

Danskernes sundhed kommer i første række. Og der er samtidig mange ubekendte, når det gælder om, hvor store konsekvenser, det vi står overfor, kommer til at have på andre områder – f.eks. hvor mange danskere, der kommer til at miste deres job eller se deres arbejdsplads lukke. Det er meget alvorligt.

Venstre er klar til at tage ansvar og medvirke til at sikre, at Danmark kommer så skånsomt gennem den kommende tid som overhovedet muligt.

Det er nu, vi skal vise, hvad Danmark kan!

Hilsen

Jakob Ellemann-Jensen
Formand for Venstre

NYHEDSBREV FRA VENSTRE

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste