Økonomi og vækst

Bred aftale om digitaliseringsstrategi sætter retningen for den digitale udvikling

Af Marie Bjerre, digitaliseringsminister, og Christoffer Melson, digitaliseringsordfører

8. februar 2024 kl. 15:35

Vi skal aktivt forholde os politisk til den digitale udvikling. Det er nødvendigt, hvis vi skal høste potentialerne og imødegå de udfordringer, som den øgede digitalisering afføder. Med torsdagens politiske aftale om en ny digitaliseringsstrategi lægger vi fundamentet for en sund og ambitiøs digital udvikling i Danmark.

Vi er i en brydningstid, hvor teknologien udvikler sig ekstremt hurtigt. Den digitale udvikling rummer store potentialer og kan hjælpe os med flere af de store samfundsudfordringer, vi møder i Danmark i de kommende år. Samtidig skal vi forholde os til de udfordringer, som nye teknologier kan medføre. Anvendelsen af digital teknologi skal ske på en ansvarlig og inkluderende måde.

Digitale kompetencer er en forudsætning for at drage nytte af digitaliseringens muligheder, og for at tackle de udfordringer, der følger med digital udvikling. Derfor skal dagens digitaliseringsstrategi også blandt andet bidrage til at klæde børn og unge bedre på til at håndtere den digitale udvikling gennem teknologiforståelse. Grundlæggende skal vi sikre, at det er individet, der styrer teknologien – og ikke omvendt. Samtidig sigter strategien også efter, at flere udvikler de tidssvarende digitale kompetencer, som arbejdsmarkedet i stor stil efterspørger i dag.

Vi skal have modet til at forfølge de store muligheder, som den digitale udvikling åbner for. Med digitaliseringsstrategien vil vi investere i digitale løsninger, der skal bidrage til en effektiv grøn omstilling, løfte kvaliteten i den offentlige sektor og styrke erhvervslivets vækstmuligheder, bl.a. ved at begrænse bureaukratisk bøvl.

Derudover er det ingen hemmelighed, at tempoet i den digitale udvikling senest er blevet tydeligt med vokseværket i kunstig intelligens. Derfor afsætter vi en økonomisk ramme til en helt ny strategisk indsats for kunstig intelligens, der præsenteres senere på året.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste