2007: Historisk hattrick


Den 24. oktober 2007 udskrev statsminister Anders Fogh Rasmussen folketingsvalg til afholdelse tirsdag den 13. november 2007.

Hovedmodstanderen var stadig Socialdemokratiet, men nu hed formanden Helle Thorning-Schmidt. Over for den drevne statsminister fremstod den nye S-leder som ung og uprøvet, og Anders Fogh Rasmussen klarede sig bedst i duellerne på såvel tv som i sportshallerne.

Ved valget i 2007 var mærkesagerne barberet ned til fire fokus-områder: God og fleksibel offentlig service, fuld integration af alle med indvandrerbaggrund, et samfund med frihed til forskellighed og en styrket indsats mod klimaforandringer.

I februar 2005 havde Anders Fogh Rasmussen skrevet Venstre- og danmarkshistorie ved, som den første Venstre-statsminister, at genvinde posten. På valgaftenen i 2007 stod det klart, at Anders Fogh Rasmussen igen kunne skrive historie, idet han for tredje gang i træk vandt folketingsvalget. Dermed scorede han et historisk hattrick.

Ni dage efter valget præsenterede statsministeren og den konservative leder, Bendt Bendtsen, det nye regeringsgrundlag "Mulighedernes samfund".