Venstre

Venstre tager ansvar og skaber konkrete resultater

Af Jakob Ellemann-Jensen

15. januar 2023 kl. 08:26

Det er i dag en måned siden, at den nye regering blev præsenteret. Og vi er nu for alvor ved at komme i gang med arbejdet, så vi kan gennemføre det ambitiøse regeringsgrundlag, som er hele grunden til, at Venstre er gået med i regering. 

Det var ikke en nem beslutning, men jeg er ikke i tvivl om, at det har været den rigtige beslutning for Venstre og for Danmark, selvom det også har givet mig et par ridser i lakken.

Jeg havde bestemt ikke forventet, at Folketingsvalget ville ende her. Men da det stod klart, at danskerne havde valgt et rødt flertal i Folketinget, og at Mette Frederiksen alligevel rakte hånden frem til Venstre og de blå partier, så valgte vi i Venstre at søge indflydelsen. For det er sådan, vi kan få gennemført vores politik, og det er trods alt det, som det hele handler om.

Når jeg i disse uger rejser rundt i Danmark og møder lokale Venstre-medlemmer, så møder jeg da også mange steder en forståelse for den beslutning, som jeg har truffet på vegne af vores parti. For i Venstres kommunale bagland er man vant til at tage bestik af situationen og samarbejde bredt med de andre partier for at skabe resultater og gøre en forskel.

Jeg møder selvfølgelig også gode Venstrefolk, som er skeptiske overfor regeringssamarbejdet. For skal vi nu til at være helt ligesom Socialdemokratiet? Og til dem svarer jeg, at det skal vi selvfølgelig ikke. Vi er to forskellige partier med hver sin historie og hvert sit syn på verden.

Men i et Folketing med rigtigt mange partier, og hvor der ikke længere kun er en rød og en blå blok, så har vi valgt at søge samarbejdet med Socialdemokratiet og Moderaterne. Og efter svære forhandlinger har vi kunnet finde hinanden på en lang række områder, som vi mener trækker vores land i den rigtige retning.

Det betyder selvfølgelig også, at der er ting i regeringsgrundlaget, som vi er mindre begejstrede for i Venstre. Ligesom der er ting, som ikke er Socialdemokratiets kop te. Det er vi ærlige omkring, for det skal ikke skygge for, at vi samlet set har mulighed for at føre en ambitiøs reformpolitik, som vil fremtidssikre Danmarks økonomi og komme danskerne og danske virksomheder til gavn. 

Danskerne skal vide, at vi er det borgerlige parti, der tager ansvar og som skaber konkrete resultater. Vi søger indflydelsen - også når det er svært. 
Jakob Ellemann-Jensen, vicestatsminister, forsvarsminister og formand for Venstre

Nu skal regeringen for alvor i gang med arbejdet. Som Venstremand kan jeg fremhæve mange mærkesager i regeringsgrundlaget, som jeg glæder mig til at gennemføre - skattelettelser, et bedre sundhedsvæsen, et styrket forsvar, mere frit valg til danskerne, reformer der øger velstanden og en grøn omstilling, hvor vi skaber nye danske arbejdspladser i hele landet,og fastholder dem vi har, fremfor at sende dem til udlandet.  

Vi får travlt med at gennemføre det hele, men jeg ser frem til det, og det gør mig optimistisk for fremtiden. Både når det gælder Danmark og når det gælder Venstres fremtid. Danskerne skal vide, at vi er det borgerlige parti, der tager ansvar og som skaber konkrete resultater. Vi søger indflydelsen - også når det er svært.  

Derfor kommer jeg og resten af Venstres hold i Folketinget også til at kæmpe benhårdt for, at den nye regering bliver en succes, og at vi får gennemført vores politik. Det vil jeg gøre så godt, som jeg overhovedet kan. Så jeg kan leve op til det mandat, som jeg har fået som Venstres formand, og så Venstre kommer stærkt tilbage.

Jakob Ellemann-Jensen

Hovedbestyrelsesmedlem

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste