Venstre

Venstre ansætter Nicolai Søndergård Kjær som ny sekretariatschef

29. maj 2024 kl. 16:25

Venstre har ansat Nicolai Søndergård Kjær som ny sekretariatschef for partiets sekretariat på Christiansborg. Nicolai kommer fra en tilsvarende stilling hos Dansk Folkeparti, hvor han har været sekretariatschef i to år.

Nicolai kender om nogen Venstre, hvor han siden 2004 været medlem af Venstres Ungdom og Venstre samt fra 2011-2013 arbejdede for Venstre på Christiansborg.

Han betegner da også jobskiftet som, at han nu vender »hjem«.

Tidligere har Nicolai også arbejdet i bl.a. Danske Bank, Dansk Industri og Rud Pedersen.

Selv glæder hans sig enormt meget til, at han 1. august starter som sekretariatschef i Venstre:

»I 2004 meldte jeg mig ind i VU og Venstre - en beslutning, der om noget har været skelsættende for mit liv, arbejde og mange af mine venskaber. At melde sig ind var ikke ligefrem et ungdomsoprør; min far var kommunalpolitiker, mine bedsteforældre var medlemmer, og mine olde- og tipoldeforældre var med til at stifte lokale afdelinger af både VU og Venstre. Men fra dag ét vidste jeg, at det var her, jeg hørte til. Venstre var dengang og er stadigvæk partiet, der bredt favner alle danskere og har både i nyere tid og historisk været partiet, der har formet det stærke samfund, som Danmark er blevet både lokalt og nationalt,« siger Nicolai Søndergård Kjær.

»Mange i politik taler strategi og taktik, men mit fokus er nok i ligeså høj grad på logistik. Venstre var uden sammenligning den stærkeste politiske maskine i 00'erne, men der er ikke copyright i politik, og mange partier efterlignede opskriften og blev på nogle stræk endnu bedre. Mit fokus som sekretariatschef vil i høj grad være på, at Venstres politiske maskine igen bliver den absolut stærkeste, særligt når det gælder sociale medier og politikudvikling,« lyder det fra den kommende sekretariatschef, der i sin ungdom også nåede at blive formand for VU i Ribe Amt, sidde i VU’s Landsstyrelse og være forsvarsordfører i Venstres Ungdom.

Nicolai Søndergård Kjær efterfølger Kristian Nørgaard, der tidligere på året blev udnævnt til partisekretær.

Også Kristian Nørgaard glæder sig over, at man nu har fundet den rette arvtager til jobbet som leder af Venstres sekretariat på Christiansborg.

”Jeg er rigtig glad for, at vi med Nicolai får en sekretariatschef, som ikke bare er kompetent og talentfuld, men også har et indgående kendskab til Venstre, og som i årevis har haft sin gang på Christiansborg og derfor ved, hvordan det parlamentariske arbejde fungerer. Det er jeg sikker på, at vi i Venstres gruppe og organisation får stor gavn af”, siger Venstres partisekretær, Kristian Nørgaard.

Nicolai Søndergård Kjær starter i Venstre 1. august.

Om Nicolai Søndergård Kjær:

  • 36 år, født og opvokset vest for Varde, i dag bosat i Værløse med Maja og to døtre.
  • Sekretariatschef i Dansk Folkeparti (2022-nu)
  • Kandidat i Statskundskab og Historie, Københavns Universitet 2015

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste