Retspolitik

Ny bandepakke skal sikre større tryghed i hele landet

Af Jakob Ellemann-Jensen og Preben Bang Henriksen

12. september 2023 kl. 15:44

Grov vold, ulovlig våbenbesiddelse og økonomisk kriminalitet. Det er bare nogle eksempler på de ting, som skaber utryghed rundt omkring i vores lokalsamfund. For nyligt har vi set det på Christiania i København, hvor uskyldige forbipasserende har været ofre for bandernes kriminelle opgør. Det er en uacceptabel situation, som vi ikke kan tolerere.

Derfor præsenterer regeringen nu Bandepakke 4. En bandepakke, der skal komme bandernes organiserede kriminalitet til livs. Banderne skal mærke, at deres kyniske adfærd ikke tolereres. Brutal vold og samfundsundergravende kriminalitet hører ikke hjemme i et retssamfund som det danske.

Vi vil derfor skærpe straffene for ulovlig våbenbesiddelse og ydmygelsesvold, da det er afgørende for at nedbringe bandernes voldelige adfærd. Samtidig vil vi tage et opgør med bandernes økonomiske kriminalitet. Straffen for banderelateret økonomisk kriminalitet skal fordobles, og vi vil gå målrettet efter bagmændene.

Kriminaliteten i bandemiljøet involverer typisk bagmænd, der ikke selv udfører de kriminelle handlinger direkte. Derfor bør politiet have bedre værktøjer til at optrevle de kriminelle netværk. Det inkluderer bl.a. udvidede beføjelser til at bruge civile agenter. Med disse tiltag kan politiet mere effektivt bekæmpe bagmændene og deres kriminelle aktiviteter.

Vi hverken kan eller vil acceptere bandekriminalitet, og vi vil tage kampen op med alle tilgængelige midler, så vores gader og lokalsamfund bliver fri for bandernes utryghedsskabende adfærd.

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste