Folkemøde 2024

Venstre på Folkemødet: Haarder og Pind sang solen frem, og formanden fyldte lagrene

Bertel Haarder og Søren Pind fik besøg af V-formand Troels Lund Poulsen på scenen ved duoens fællessang. Formanden lod dog Pind og Haarder stå for skønsangen. Foto: Thomas Schønning
 

15. juni 2024 kl. 17:07

Folkemødet blev for Venstres vedkommende rundet af med manér, da hele to musiske duoer indtog Venstres have på sidstedagen. Derudover var formanden på hovedscenen med en opfordring til danskerne om at fylde lagrene op, og så gjorde særligt ét medlem af Venstres Ungdom sig rigtig godt bemærket.

"Når regnen bare siler ned - så har jeg tændt for color tv'et".

Og regnen silede da også ned, da kulturordfører Jan E. Jørgensen og folketingskandidat Trine Jepsen sang Grand Prix-hits på Folkemødets tredje dag i Venstres have.

Især Jepsen, der vandt det danske Melodi Grand Prix i 1999, beviste, at hun langt fra har mistet evnen til at ramme tonerne. 

Skulle der have været nogen, der sad under regnslaget og tænkte, at det også kunne være rart at komme ind og se lidt fjernsyn, så kom de på andre tanker, da Jørgensen og Jepsen blandt andet sang Kirsten og Sørens klassiker, "Det' lige det".

Dagen i haven bød faktisk på meget mere musik, da et af havens allerstørste trækplastre løb af stablen om eftermiddagen.

Men det vender vi tilbage til, for lørdag var også formand og forsvarsminister Troels Lund Poulsens store dag. Han skulle nemlig blandt andet tale på Folkemødets Hovedscene.

Troels Lund Poulsen havde den alvorlige mine på, da han blev interviewet efter sin tale på Folkemødet. Foto: Thomas Schønning

Vi er nødt til at være beredt

Tonen i talen var knap så munter, som dagens musikindslag. Med Putins krig i Ukraine er verden blevet mere usikker, og selvom der ikke er en militær trussel mod Danmark, kan vi blive ramt på andre måder. 

"Cyber- og sabotage-angreb kan lamme enkelte virksomheder og myndigheder, men også de samfundskritiske sektorer, så vi risikerer at stå uden strøm- eller vandforsyning i en periode", lød det fra Troels Lund Poulsen, der tilføjede:

 "Det skal vi være forberedt på".

Dermed opfordrede ministeren til, at vi borgere forbereder os på at kunne sørge for os selv og vores nærmeste familie i op til tre dage. Blandt ved at fylde lagrene op med vand, medicin og andre fornødenheder.

Forsvarschef og forsvarsminister udlagde situationen for Forsvaret på Hjemmeværnets scene. Foto: Lasse Volfing

Tidligere på dagen var ministeren inde på samme emne i en samtale med fungerende forsvarschef Michael Hyldgaard på Hjemmeværnets scene.

"Det her er en svær balance, for vi vil ikke skræmme folk fra vid og sans, men der er en stigende cybertrussel, som vi skal tage alvorligt", lød det her fra Troels Lund Poulsen

Her blev han også spurgt til de F16-fly, Danmark sammen med Holland har lovet ukrainerne.

"Jeg kan ikke sige, hvornår de er på vingerne i Ukraine, men vi følger den plan, der er lagt. Der bliver uddannet piloter, mekanikere osv.", lød det.

Pind og Haarder slog til igen

Nu kan vi så til gengæld ikke trække den længere, for igen i år fyldte Søren Pind og Bertel Haarder haven op til bristepunktet, da de to inviterede til fællessang. 

Det er efterhånden en fast tradition, at duoen spiller op til sang på Folkemødet og i år var ingen undtagelse.

Regnen stoppede, solen brød frem, og 'Giv os lyset tilbage', 'Mandalay', 'O Marie, jeg vil hjem' og selvfølgelig 'Bornholm, Bornholm, Bornholm' gjaldede ud over klipperne, så det var en ren fornøjelse.

Mon ikke d'herrer vender tilbage igen i næste år? 

Der blev skrålet med som altid, da Pind og Haarder indtog scenen. Foto: Thomas Schønning

Danmarks bedste debattør

Vi runder sidste reportage fra Folkemødet 2024 af med flot nyhed fra Politikens debatscene

Her lykkedes det nemlig Sofie Mosgaard fra Venstres Ungdom at besejre konkurrenterne og sikre sig titlen som danmarksmester i debat.

Dermed er det første gang tilbage på Venstre-hænder for første gang siden 2013, hvor daværende VU'er Morten Dahlin løb med titlen. 

Stort tillykke, Sofie!

Samtidig vil vi gerne sige stort tak til de mange, mange mennesker, der kiggede forbi i Venstres have og lyttede, sang, sludrede, slappede af eller på anden måde var med til at gøre årets Folkemøde til en stor succes.

Vi håber at se jer alle sammen igen næste år!

Der var propfyldt i Venstres have, hvor regnen stoppede, netop som Søren Pind og Bertel Haarder gik på scenen. Foto: Thomas Schønning

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste