Blå Bog

Blå Bog – Morten Dahlin

1. februar 2024 kl. 13:55

”Hvis ikke jeg var politiker, var jeg nok den meget irriterende onkel, der ville diskutere politik ved julefrokosten.”

Morten Dahlin er vokset op i et hjem, hvor det var et mantra, at man ikke havde lov til at brokke sig over ting, hvis man ikke forsøgte at gøre noget ved det. Morten er blevet politiker fordi han er glad for at være vokset op i Danmark, men stadigvæk har forslag til, hvordan vores samfund kan blive endnu bedre. Bliv klogere på hvorfor Morten er i Venstre, hvad han gerne vil være bedre til og hvad han håber for sin datter om 10 år. Læs mere i hans Blå Bog nedenfor.

Mit første job var… avisbud. Jeg synes i øvrigt, at flere unge burde gå med aviser. Det er sundt at have et fritidsjob.

Hvis ikke jeg var politiker, var jeg… nok den meget irriterende onkel, der ville diskutere politik ved julefrokosten. Det kan også være, jeg var en meget lidt succesfuld professionel fodboldspiller.

Jeg er politiker, fordi… jeg grundlæggende er meget glad for at være vokset op i Danmark. Vi har et fantastisk samfund. Men jeg har også nogle forslag til, hvordan det kan blive endnu bedre. Jeg er vokset op i et hjem, hvor det var et mantra, at man ikke havde lov til at brokke sig over ting, hvis man ikke forsøgte at gøre noget ved det.

Min hjertesag i politik er… uendeligt mange. Men af dem, jeg sidder med lige nu, så er det hele diskussionen om by og land. I dag er der alt for mange regler fra Christiansborg, der står i vejen for det lokale initiativ. Systemet bør i stedet træde et skridt tilbage, så fornuften og skabertrangen kan træde et skridt frem.

Jeg er normalt ikke én, som render rundt og tuder, men det har ændret sig lidt, efter jeg har fået en datter. 
Morten Dahlin

Jeg er en del af Venstre, fordi… jeg mener, at Venstres værdier om frihed, ansvar og forpligtende fællesskaber bør præge Danmark i endnu højere grad end i dag. Man skal have frihed til selv at forme sit liv og definere, hvad det gode liv er. Man skal tage ansvar for at gøre en forskel for sig selv og andre. Og de to hænger sammen med forpligtende fællesskaber, som man er en del af, fordi man har lyst, fordi man får noget ud af det, men i så sandelig og i høj grad også fordi man giver noget til fællesskabet.

Venstre er for mig en arbejdsplads, som… er helt utrolig spændende med en masse dygtige og engagerede kollegaer. Jeg vil varmt anbefale Venstre som arbejdsplads.

Når jeg skal koble af… tager jeg på Brøndby Stadion og ser fodbold. 

Mine kollegaer ville nok blive overrasket over, at jeg… er blevet helt utrolig grådlabil, efter jeg er blevet far. Jeg er normalt ikke én, som render rundt og tuder, men det har ændret sig lidt, efter jeg har fået en datter.

 Der er meget snak om den her præstationskultur, som jeg synes er sundt. Perfekthedskultur derimod er usundt. Grundlæggende har jeg den tilgang til livet, at hvis man gerne vil have succes, uanset om det er i sin karriere eller skolegang, så er det en god ide at starte med at gøre sig umage. 
Morten Dahlin

Jeg ville ønske, at jeg var bedre til... ikke at rode. Jeg er et kæmpe rodehoved både på arbejde og derhjemme.

Mit bedste karriereråd er… gør dig umage. Der er meget snak om den her præstationskultur, som jeg synes er sundt. Perfekthedskultur derimod er usundt. Grundlæggende har jeg den tilgang til livet, at hvis man gerne vil have succes, uanset om det er i sin karriere eller skolegang, så er det en god ide at starte med at gøre sig umage.

En god kollega for mig, er… en, der holder sine aftaler, og som er villig til at gå en ekstra mil for at få hverdagen til at hænge sammen. En god kollega har ens ryg, hvis der er sygdom eller udfordringer på hjemmefronten.

En person, jeg er særligt inspireret af, er… J.C. Christensen, som stod bag systemskiftet og indførslen af det moderne folkestyre i Danmark. Han opfandt forløberen til folkeskolen og indførte valg til menighedsrådet, som i øvrigt var det første valg, som kvinder måtte stemme til. Han er en stor inspiration og en mand, som har spillet en meget stor rolle i Venstres og Danmarks historie.

På mit natbord ligger… en masse rod. Men lige nu ligger der en bog, som hedder Grit, der er skrevet af den amerikanske professor Angela Duckworth. Bogen baserer sig på hendes forskning om, hvordan man får succes i livet. Det, mener hun, i særlig grad er betinget af ens ’grit’, som er en form for karakterstyrke. Altså om du er klar til at blive ved – også når det gør ondt. Lige under dén ligger en krimi af Jussi Adler-Olsen.

Om 10 år håber jeg på… hm, det er et stort spørgsmål. Jeg har jo lige fået en datter. Så jeg håber selvfølgelig på, at hun er verdens gladeste 10-årig, som føler, at hun har en far, der elsker hende.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste