Blå Bog

Blå Bog: Marie Bjerre

11. januar 2024 kl. 12:29

Mit første job var … faktisk flere jobs samtidigt. Som 13-årig startede jeg som avisbud for Viborg Stifts Folkeblad. Lidt senere blev jeg også opvasker hos Rødkærsbro Kro, mens jeg om sommeren tilbragte de tidlige morgener med at plukke jordbær hos en lokal landmand.

Hvis ikke jeg var politiker, var jeg … advokat. Jobbet som jurist og senere advokat var på mange måder et drømmejob for mig. 

Jeg er politiker, fordi … jeg ikke kunne lade være. Der skete et værdiskred i den vestlige verden omkring 2015 og 2016. Vi blev meget nationalistiske, og de liberale værdier forsvandt. Der var manglende udsyn og tillid til hinanden, mindre tro på demokratiske værdier og samhandel med hinanden. I både ind- og udland var der illiberale strømninger, som vi til dels stadig ser i dag. 

Min hjertesag i politik er … at det skal kunne betale sig at være flittig, arbejdsom, at stræbe efter noget og drømme stort. Vi skal som samfund være optimistiske, hylde og tro på mennesker. Det spiller jo ind på så mange politikområder, ikke mindst på digitaliserings- og ligestillingsområdet. Vi skal tro på menneskers udviklingsevne, og man skal kunne nå lige langt uanset køn.

Jeg er enig med socialisterne i, at for meget ulighed ikke er godt for et samfund, men jeg kan ikke lide socialisternes måde at bekæmpe det på. De trækker ned, hvad der står højt, hvorimod jeg synes, at det liberale syn på det, er at løfte op, hvad der står lavt.  
Marie Bjerre, Digitaliserings- og Ligestillingsminister

Jeg er en del af Venstre, fordi … Venstre passer med mine personlige værdier. Jeg er enig med socialisterne i, at for meget ulighed ikke er godt for et samfund, men jeg kan ikke lide socialisternes måde at bekæmpe det på. De trækker ned, hvad der står højt, hvorimod jeg synes, at det liberale syn på det, er at løfte op, hvad der står lavt. 

Venstre er for mig en arbejdsplads … med kompetente, engagerede og sympatiske mennesker. Når man er i et politisk parti, så brænder man for noget. Det tiltrækker mennesker med en enorm gejst.

Når jeg skal koble af … sætter jeg ting i system og orden. Jeg er et enormt ordens- og strukturmenneske. Det er vigtigt for mig at rydde op, og jeg elsker processen, som for mig er enormt afstressende. Og ellers går jeg i haven.

Mine kollegaer ville nok blive overrasket over, at jeg … hmm, den er svær. Jeg er i virkeligheden ret åben, gennemskuelig og ligetil. Så jeg kan ikke komme på noget.

Jeg ville ønske, jeg var bedre til … at være mindre grundig. Nogle gange kunne det være rart at få svaret og komme hurtigere videre til næste ting. 

Venstrefløjen har i alt for høj grad har fået lov til at kapre ligestillingsdagsorden, som i sin essens er et grundlæggende liberalt anliggende. Det handler om lige muligheder, som vi fortsat skal kæmpe for i Venstre. 
Marie Bjerre, Digitaliserings- og Ligestillingsminister

Mit bedste karriereråd er … at man tør at engagere sig og gøre en forskel. Det er okay at fejle undervejs. Det er bedre, at man er modig og tør satse lidt. Som en lokal landmand engang sagde til mig: Har man hænderne oppe af lommen, så bliver de også indimellem beskidte. 

En god kollega for mig … er én, der er god til at overholde aftaler, og som samtidig er loyal og til at stole på. Én, som man kan have tillid til. 

En person, jeg er særligt inspireret af, er … Anders Fogh Rasmussen. Han var enormt god til at sætte en fortælling på, hvad det vil sige at være liberal og hvilken retning, han ville have samfundet i.

På mit natbord ligger … flere bøger, da jeg som regel har gang i flere bøger på én gang. Jeg har tit en bog i tasken, på natbordet og i ministerbilen. Jeg har lige fået ”Livvagten” af Claus Hjort, som jeg er gået i gang med. 

Om 10 år håber jeg på …  at ligestilling også er blevet en liberal og blå dagsorden. Venstrefløjen har i alt for høj grad har fået lov til at kapre ligestillingsdagsorden, som i sin essens er et grundlæggende liberalt anliggende. Det handler om lige muligheder, som vi fortsat skal kæmpe for i Venstre.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste