Blå Bog

Blå Bog: Jacob Jensen

21. december 2023 kl. 13:14

Mit første job var … på gården derhjemme, hvor min bror og jeg fik en skilling for at hjælpe til i marken.

Hvis ikke jeg var politiker, var jeg … nok fortsat som økonom i A.P. Møller, hvor jeg arbejdede i 10 år, inden jeg gik ind i politik. Og ellers var jeg nok blevet landmand på min families gård, som jeg har overtaget som fjerde generation.

Jeg er politiker, fordi … jeg blev inspireret af Anders Fogh Rasmussens meget klare liberale budskaber samt hans måde at arbejde på, da jeg var med til succesvalget i 2001 som daværende VU’er.

Min hjertesag i politik er … at fortsætte landbrugets udvikling i en endnu mere grøn, bæredygtig og moderne retning. Vi skal ikke se på, hvordan landbruget så ud for 50 år siden, men hvordan det bør se ud om 5, 10 og 15 år. Det skal udvikles på en ordentlig måde, som er attraktivt at overtage for de kommende generationers landmænd.

 

Vi skal ikke se på, hvordan landbruget så ud for 50 år siden, men hvordan det bør se ud om 5, 10 og 15 år.  
Jacob Jensen, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri

Jeg er en del af Venstre, fordi … jeg godt kan lide, at vi er et parti, der søger indflydelse på retningen for Danmark, selvom ansvar også kan koste. Det har helt sikkert også noget at sige, at jeg er født ind i Venstre med en farfar, der var borgmester i Tølløse i 60’erne. Eller sognerådsformand, som det hed dengang. Og en far der også var aktiv i Venstre i en årrække.

Venstre er for mig en arbejdsplads, som … nærmere er et hold, jeg elsker at være en del af. Der har været både gode og svære tider. Vi er gode til at stå sammen og hjælpe hinanden, når det virkelig gælder.

Når jeg skal koble af … er det med gummistøvler på. Så går jeg en tur med min hund, Bailey. Det er oftest her, at de gode idéer opstår. Og så elsker jeg også bare at sidde derhjemme og se Olsen-banden eller Badehotellet, ligesom kortspil med ungerne også kan noget.

Mine kollegaer ville nok blive overrasket over, at jeg… kan citere fodboldkommentator Svend Gehrs i hele kampen mellem Danmark og Uruguay ved VM i fodbold i 1986.

Jeg ville ønske, jeg var bedre til… at være mere tålmodig. Jeg kommer fra et sted, hvor man kalder en spade for en spade, og hvor man går ud og sår, hvis man skal ud og så – og ikke behøver vente på godkendelse i 27 forskellige led, før vi når til en konklusion.

Mit bedste karriereråd er… at man skal være tro mod sig selv. Bliv i det, du brænder allermest for. Og dyrk det. Hvis du prøver at foregive, at du er en anden end den, du er, så bliver du gennemskuet på et tidspunkt.

Jeg kommer fra et sted, hvor man kalder en spade for en spade, og hvor man går ud og sår, hvis man skal ud og så – og ikke behøver vente på godkendelse i 27 forskellige led, før vi når til en konklusion. 
Jacob Jensen, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri

En god kollega for mig, er… én, som jeg kan stole på og være fortrolig med. Det er fuldstændigt afgørende for mig. Specielt i vores branche, hvor der er rigtig mange svære beslutninger.

En person, jeg er særligt inspireret af, er… Mærsk Mc-Kinney Møller. Han var knivskarp, organiseret og ordentlig. Han ville gerne følge med i, hvad der skete i maskinrummet. Og så havde han humor, når man mødte ham på gangen. Han havde altid overskud til en sjov kommentar.

På mit natbord ligger… mit ur og mine briller. Der ligger ikke nogen bog. Den ligger i min taske, når jeg er ude at flyve. I øjeblikket er det Jussi Adler Olsens Fasandræberne, jeg har med.

Om 10 år håber jeg på… at Venstre sidder i regering, og at vi har over 30 procent af stemmerne.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste