Venstres holdning til kvalificeret arbejdskraft

Kvalificeret arbejdskraft

I Danmark har vi brug for kvalificeret arbejdskraft. De seneste par år har vi været ramt af stor mangel på arbejdskraft. Når virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft, risikerer vi, at dansk økonomi går i stå. 

Venstre har i mange år taget ansvar for at reformere Danmarks økonomi bl.a. ved at gøre det mere attraktivt for danskerne at træde ind i arbejdsfællesskabet og dermed give danske virksomheder bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft. 

Det er bl.a på grund af, at Venstre har taget ansvar for dansk økonomi med ambitiøse reformer, som eksempelvis, den stigende folkepensionsalder i takt med stigene levealder, at dansk økonomi er kommet godt igennem de seneste kriser. 

Vi skal derfor fortsætte den reformkurs, som Venstre i mange år har stået i spidsen for. Ellers bliver manglen på arbejdskraft i den offentlige og private sektor endnu større, end den er i dag. 

Venstre arbejder derfor for, at danske virksomheder har adgang til kvalificeret arbejdskraft, så de kan blive ved med at skabe udvikling og arbejdspladser - til glæde og gavn for os alle. For når danske virksomheder gør det, får vi bedre råd til vores velfærd, den grønne omstilling og vores fælles forsvar. 

Men danske virksomheder kan også være afhængige af, at se mod udlandet, når de skal rekruttere. Det skal derfor være muligt for danske virksomheder, hvis der er behov for det. Venstre vil arbejde for, at danske virksomheder får lettere adgang til international arbejdskraft. Her har SVM-regeringen allerede gjort en forskel med en permanent og forbedret aftale om rekruttering af international arbejdskraft, til gavn for dansk erhvervsliv.