Klima og miljø

Venstre sikrer 150 mio. kr. til kystbeskyttelse i hele landet

22. december 2023 kl. 12:24

Mange områder i Danmark er påvirkede af klimaforandringerne. 2023 har været det vådeste år i dansk vejrhistorie, og i oktober blev Danmark ramt af den værste stormflod i 119 år. I fremtiden vil der også være højere risiko for oversvømmelse. Derfor er det rettidig omhu, at der nu skal laves bedre kystsikring, så vi er beredt på fremtidens ændrede vejrforhold.

Nogle af de områder, der er særligt udsat grundet vandstandsstigninger og ustadigt vejr får via kystpuljen samlet tildelt 150 mio. kr., som skal gå til at skabe bedre kystsikring. I alt er der i denne omgang syv projekter i henholdsvis Hedensted, Nyborg, Esbjerg, Køge, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Norddjurs og Tønder. 

Venstre har også tidligere slået et slag for, at der bør kystsikres bedre, bl.a. da vi præsenterede Venstres grønne 2030-plan. Derfor er det positivt, at der nu bliver tilført midler til projekter, som vil få en reel betydning. Vi vil sørge for fortsat at kæmpe for, at sikre bedre kystsikring rundtomkring i Danmark, da vi langt fra er i mål endnu.

Vi skal klimasikre klogt, så vi får mest kystbeskyttelse for pengene. Det er ude i lokalområderne, de kender udfordringerne og løsningerne bedst. Så det er fornuftigt at staten går ind og medfinansierer de her projekter. Der er meget store udfordringer adskillige steder rundt i landet med at forbedre kystbeskyttelsen. Med denne udmøntning hjælper vi nogle af de mest berørte områder nogle skridt i den rigtige retning.

Der kan læses mere om fordelingen af midler til kystsikring her: Kystpulje: 150 mio. kroner til kystbeskyttelse i hele landet - Miljøministeriet (mim.dk)

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste