Sundhed og velfærd

Venstre og regeringen sikrer mere hjælp til ufrivilligt barnløse

Af Sophie Løhde, Sundhedsminister og Christoffer Melson, Sundhedsordfører

3. januar 2024 kl. 15:33

Én af livets store gaver er at få børn. Men desværre kæmper alt for mange danskere med at få deres ønskebarn og har brug for hjælp til at skabe den familie, de drømmer om.

Det er ikke bare tyngende for det enkelte par eller enlige, men også for familien og den nærmeste omgangskreds, som ofte tager del i sorgerne.

Venstre har længe kæmpet for bedre hjælp til de danskere, som skal i fertilitetsbehandling, og nu bliver det til virkelighed.

Venstre og regeringen afsatte sidste år penge på finansloven til, at kvinder i fertilitetsbehandling kan få flere forsøg i det offentlige sundhedsvæsen til at blive gravide. Ved at hæve antallet af forsøg, øger vi chancerne for en graviditet betragteligt.

Den øgede indsats bygger vi nu videre på. Nu styrker vi nemlig fertilitetsbehandlingen ved ligeledes at give mulighed for, at man kan få offentligt finansieret hjælp til barn nummer to, så hjemmet og familien kan udbygges med en lillebror eller lillesøster.

Når vi i Venstre gennem længere tid har arbejdet for styrke fertilitetsbehandlingen, er det i erkendelse af, at forældrerollen er noget af det største, man kan opleve som menneske.

Derfor er vi utroligt stolte over, at forslaget nu bliver til virkelighed, for det kommer til at gøre en kæmpe positiv forskel for de rigtig mange danskere, som rummer kærlighed nok til barn nummer to, men som har brug for hjælp til at få det til at lykkes.

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste