Venstre

Stærkt V-hold klar

Af Troels Lund Poulsen, Formand

23. november 2023 kl. 12:34

Venstre får tre nye ministre i regeringen efter dagens rokade. Hjertelig velkommen på holdet til Morten Dahlin, Mia Wagner og Stephanie Lose.

Kære alle

Mange tak for et fantastisk landsmøde i Herning i weekenden. Jeg er stadig meget imponeret over, at vi kunne samle over 1500 gode Venstrefolk. Det var utroligt dejligt at mærke sammenholdet i vores parti og vores stærke organisation. Det lover godt for fremtiden.

 På Christiansborg fortsætter det politiske arbejde i Folketingsgruppen og i regeringen.

Og i dag er det mig en glæde at offentliggøre, at vi får tre nye ministre, som skal være med til at give Venstre endnu mere trækkraft i regeringen. 

Venstres næstformand Stephanie Lose træder ind som økonomiminister og vil derudover også være med i regeringsledelsen, Koordinationsudvalget, Økonomiudvalget samt Ansættelsesudvalget. Stephanie kommer til at være helt central for Venstre i regeringen, og hun kommer til at gå ind i mange vigtige dagsordener inden for velfærd og økonomi.

Morten Dahlin, som har været Venstres politiske ordfører og gjort det fremragende, bliver nu minister for byer, landdistrikter, kirke og nordisk samarbejde. Og han indtræder også i Økonomiudvalget i regeringen. De fleste af jer kender Morten, der det seneste år utrætteligt har været politisk ordfører fra morgen til sen aften.

Og så har jeg valgt at tage en rigtig stærk erhvervsprofil ind på ministerholdet. Jeg er derfor meget glad for at kunne fortælle, at Mia Wagner bliver digitaliseringsminister og minister for ligestilling. Nogle af jer vil kende Mia i forvejen fra dansk erhvervsliv, hvor hun har været en markant stemme - også i den offentlige debat.

Det betyder samtidig, at Marie Bjerre og Louise Schack Elholm stopper for nu som ministre, og jeg vil gerne takke dem for en kæmpe indsats for Venstre på ministerholdet. Og jeg ser frem til, at både Marie og Louise fortsat skal spille meget vigtige roller for Venstre på Christiansborg.

Vi har i dag også besluttet, at Torsten Schack Pedersen bliver ny politisk ordfører for Venstre. Torsten er utrolig erfaren, kompetent og meget vellidt i Folketingsgruppen såvel som på Christiansborg. Og han er den helt rette til at være vores frontkæmper på tværs af politiske områder.

Jeg er overbevist om, at vi har sat et slagkraftigt hold, og jeg glæder mig til, at Folketingsgruppen og ministrene sammen skal kæmpe for Venstre og for vores politiske prioriteter, der trækker Danmark i en borgerlig retning.

Vi står foran de afsluttende forhandlinger om den store skattepakke, der skal sikre, at det bedre kan betale sig at arbejde for hundredtusindvis af gode danske lønmodtagere. Vi skal have en finanslov på plads. Vi skal videre med arbejdet med at frisætte den offentlige sektor. Vi skal styrke vores sundhedsvæsen og psykiatri. Vi skal i mål med den grønne omstilling, samtidig med vi bevarer gode danske arbejdspladser i hele landet. Og så skal vi fortsat lave flere reformer, der kan være med til at fremtidssikre det danske velfærdssamfund.

Med venlig hilsen

Troels Lund Poulsen

 

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste