Sundhed og velfærd

Nu får ufrivilligt barneløse mere hjælp

Sophie Løhde, indenrigs- og sundhedsminister

28. august 2023 kl. 14:00

Nedsat frugtbarhed er i dag en af de mest udbredte kroniske sygdomme, og det betyder, at alt for mange danskere oplever problemer med at få børn. Regeringen ønsker, at flere får deres ønskebarn, og derfor vil regeringen styrke fertilitetsbehandlingen med et større millionbeløb.

De mange danskere, der har svært ved at få børn, kan nu snart se frem til en ekstra håndsrækning fra regeringen.

For med 45 millioner kroner på den kommende finanslov ønsker regeringen at gøre mere for de mange danskere, som lige nu har problemer med at blive gravide.  

I Venstre har vi længe ønsket at hjælpe barnløse danskere med at få deres ønskebarn, og derfor er det meget glædeligt, at vi nu kan handle på det.

Pengene skal primært gå til at øge antallet fra de nuværende tre behandlingsforsøg til seks, hvilket vil øge barnløses chance for at blive gravide.  

”Vi vil sætte antallet af forsøg op, fordi vi ved, at chancen for, at det lykkes at få et barn, stiger markant”, siger Venstres sundhedsminister Sophie Løhde og fortsætter:

”I dag er nedsat frugtbarhed en af de mest udbredte sygdomme, og op mod hver fjerde, der ønsker at blive forælder, oplever store problemer med at få børn”.

I dag er det hvert 8. barn i Danmark der kommer til verden med kunstig befrugtning. Og tallet er stigende. Derfor vil vi nu gøre mere for at sikre barnløse danskere bedre fertilitetsbehandling i fremtiden.  

 

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister

Nyhedsbrev fra Venstre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder om Venstre.

Næste